MHRS randevu iptal nasıl yapılır, nasıl girilir?

MHRS randevu iptal nasıl yapılır, nasıl girilir? MHRS online randevu işlemleri bu başlık siz okurlarımız için derlenmiştir. Hastane randevu numarası nedir? MHRS'den nasıl randevu alınır. Detaylar haberlerimizde.

Google Haberlere Abone ol
MHRS randevu iptal nasıl yapılır, nasıl girilir?

MHRS randevu iptal nasıl yapılır, nasıl girilir? Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS), T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından uygulama koyulan bir sistemdir. MHRS hastane Randevu ekranına altındaki linke tıklayarak kolayca ulaşabilirsiniz. Ayrıca, MHRS hastane randevularınızı 182'de arayarakta randevu alabilirsiniz. MHRS randevu sistemi ... 

Telefondan bağlanarak randevu almak isteyen vatandaşlar ALO 182 numaralı hattı arayarak başarıyla randevularını alabilirler.

ALO182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana (canlı operatör) randevu talebinde bulunulan vatandaş T.C. Kimlik Numarasını asistana verir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Randevu için talepte bulunan vatandaş gitmek istediği hastane, poliklinik ve muayene olmak istediği hekim bilgilerini asistana bildirdikten sonra, asistan uygun tarih ve saat dilimlerini vatandaşa iletir.

Vatandaşlar seçimini yaparak randevusunu alır.

Web'den randevu alma;

Vatandaşlar, ALO182'nin yanı sıra Online Randevu Sistemi aracılığıyla da randevu alabilmektedir.

İnternet üzerinden randevu isyeten vatandaşlar https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ bağlantısına tıklayarak burada yer alan Randevu Al kısmından T.C. Kimlik Numarası ile giriş yaparak şehir, hastane, ploklinik, hastane bilgilerini girdikten sonra randevu araması yapar. Çıkan ekranda tarih ve saat seçeneklerini yapan vatandaşlar randevu işlemlerini gerçekleştirmiş olacaktır.

HASTENE RANDEVU NASIL İPTAL EDİLİR?

ALO 182 arayarak randevu iptal etmek;

Ev, iş, ankesör ve cep telefonlarından Sağlık Bakanlığına bağlı ALO182 çağrı merkezi aranır. Bu arama randevu zamanından en az 80 dakika önce yapılmalıdır.

ALO 182 numaralı telefonu arayan vatandaş tarafından çağrıyı karşılayan asistana randevu talebinde bulunulan vatandaşın T.C. Kimlik Numarası verilir. Asistan vatandaş bilgilerini doğrular.

Vatandaş iptalini istediği randevusunun, tarih ve zamanını asistana iletir. Asistan tarafından ilgili randevu iptal edilir.

Web'den randevu iptal etmek;

Hekim Randevu Merkezi Online Randevu ekranına T.C. Kimlik Numarası ve şifre ile giriş yapılmalıdır.

Randevu Geçmişi kısmına tıklayarak alınmış olunan tüm randevu bilgilerine erişilir ve Randevu iptal işlemi bu kısımdan yapılır.

Randevu iptali için Randevu iptal kısmına tıklayarak randevu iptal edilir.


 

Yorumlar