MHP'den ayrılan muhaliflerde yeni çatlak, Ümit Özdağ sert çıktı

MHP'den kovulan isimlerin kurmaya çalıştığı parti henüz kurulmadan en büyük fireyi verdi. Sinan Oğan "ben yokum" dedi. Şimdi ise "bozkurt" çatlağı yaşanıyor. Kurulacak partinin ideolojik yaşadığı iedolojik karmaşa nedeniyle partinin önde gelen isimleri arasında da fikir ayrılıkları başladı. Muhtemel partinin önde gelen isimleri, "bozkurt işareti ile Başbuğ" ismini kullanmama kararı almıştı; ancak Ümit Özdağ buna sert tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den ayrılan muhaliflerde yeni çatlak, Ümit Özdağ sert çıktı

Sonhaberler | Haber Merkezi

Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ, 'Meral Akşener önderliğindeki yeni partide bozkurt işareti yasaklanacak’ haberleriyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Merkez Demokrat Parti adı altında birleşen ve MHP’den istifa eden Koray Aydın’ın da katılımıyla vitrini oluşturmaya başlayan MHP’li muhalifler, kurucular kurulu hazırlıklarını da sürdürüyor. “Siyasi merkeze yerleşmeyi hedefleyen” harekette tüzük, program, amblem, isim ve işaret çalışmaları devam ediyor.

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre partinin, Türk tarihinden ilham alan ve Cumhuriyet vurgusu üzerine kurulu olacak çizgisinin “hiçbir partide görülmeyecek şekilde” olacağı iddia edilen tüzük ve programa yansıtılmasının yanı sıra amblem ve de isimde de simgeleştirilmesi isteniyor.

Tasarımcı firma ve ekip; Türk tarihine, Cumhuriyet’e, kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapacak ve aynı zamanda da akılda kalacak, okuma yazma bilmeyenlerin de rahatlıkla oy pusulasında bulup tercihini yapabileceği basitlikte bir amblem üzerinde çalışıyor. AK Parti’nin ampulü, CHP’nin altı oku gibi akılda kalacak semboller aranıyor. Türk tarihinden bayraklar ve semboller üzerinde çalışma yapılıyor. 

Öte yandan Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı adaylığı etrafında birleşeceği açıklanan yeni partide “bozkurt” işareti yapılamayacağı,  Alparslan Türkeş’in resminin de asılmayacağı iddia edilmişti. Gaziantep Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Ümit Özdağ ise, Twitter'dan yaptığı açıklamada iddiaları yalanlarak, "Bozkurt bir partinin değil, Türk milletinin tarih ve kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır. Yasaklanamaz" açıklaması yaptı. 

Yorumlar