MHP'den AK Parti'yi zor durumda bırakan ikinci hamle

CHP, İP ve HDP'nin üzerinde mutabık kaldığı erken emeklilik konusunda MHP de desteğini bildirdi. Bunun üzerine erken emeklilik konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

Google Haberlere Abone ol
MHP'den AK Parti'yi zor durumda bırakan ikinci hamle

AK Parti ile yerel seçimlerde ittifak yapmayacağını açıklayan MHP, iktidarı zor durumda bırakacak ikinci adımı attı. İttifakın yapılmayacağı yönündeki açıklamalardan sonra MHP ilk olarak AK Partili Melih Gökçek'i Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden aday göstereceğini açıklayarak AK Parti'yi zor durumda bırakacak hamlesini yaptı. 

MHP daha sonra da ekonomik şartları göz önünde bulundurarak erken emekliliğin Türkiye'ye maliyetinin ağır olacağını belirten AK Parti'ye karşı CHP ve HDP ile aynı safa geçti. 

CHP, İP ve HDP'nin üzerinde mutabık kaldığı erken emeklilik konusunda MHP de desteğini bildirdi.

Bunun üzerine erken emeklilik konusunda Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasına karar verildi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, erken emekliliğe ilişkin, "Erken emekliliği sosyal güvenlik sistemimizde tasvip etmiyoruz ama siyasette bu yol her zaman için açıktır. Vatansever halkım, dünyanın hiçbir yerinde 38 yaşında emeklilik diye bir uygulama yoktur. Mevcut durumda dahi emeklilik sistemimiz içler acısı bir haldedir. Emeklilikte yaşa takılanlar denilen gruba giren 6,3 milyon kişi bulunuyor. Bu teklifin ülkemize yıllık ilave maliyeti 26 milyar lira. Erken emeklilikten yararlanacakların tamamı göz önüne alındığında bu rakam toplamda 750 milyar lirayı buluyor.  Bir kesimi memnun etmek adına ülkenin tüm dengelerini bozmaya gönlümüz rıza gösteremez. Bu adım ya da kampanya bir siyasi ranta dönüştürülmemelidir. Bu olursa bunun bedeli ülkemize çok ağır olur" demişti.

Erdoğan konuya ilişkin son açıklamasını ise dün yapmış ve " MHP ile AF, emeklilik ve andımız konusunda farklı düşünüyoruz. Emeklilitke yaşa takılanlar için gerekenler söylenmiştir. Meclis'e gelir, görüşülür" demişti.

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar

HAKAN SAYIN BAHÇELİ BEY... CUMHURBAŞKANINA YAPILAN MAAŞ ZAMMINDAN BİLGİN VARMI ACABA. %26 ZAM YAPILDI DİYE MEDYA BAS BAS BAĞIRIYOR. İNŞALLAH BİLGİN VARDIR. 3,000TL ALAN MEMUR VAR M.VEKİLİ MAAŞINI BİLİYORSUN ZATEN...EMEKLİLİK MAAŞINIDA TABİİ CUMHURBAŞKANI MAAŞINI BİR ZAHMET SOSYAL MEDYADAN ÖĞRENİRSİNİZ.. SAYGILARIMLA... AZCIK VİCDANNN