MHP Genel Başkanı Bahçeli Mersin'de

- Bahçeli: (2) - "Şimdilerde CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatını sulandırabilmek gayesiyle ÖSO'yu karalamaktadır. Bunların asıl rahatsızlığı Suriye’nin kuzeyindeki PYD/PKK'lı teröristlerin köşeye sıkışması, kapana kıstırılmasıdır. Kandil seviciliği, PYD/PKK yandaşlığı bunlar için adeta ana siyaset konusu haline gelmiştir" - "HDP'liler PYD'ye, YPG'ye sırtını dayamışlardı, CHP'liler de yakasını kaptırmış, iradelerini kiraya vermişlerdir. PYD'ye terör örgütü diyemeyen bizim nazarımızda maskeli PYD'li, mazbatalı YPG'lidir. CHP gerçeği işte budur" - "Tabipler Birliği'nin vatansever ellere geçmesi konusunda gereken neyse yapılmalı, işgalden kurtarılması sağlanmalıdır. MHP konuyla ilgili yapılacak veya yapılması düşünülen her girişime, her yasal düzenlemeye sonuna kadar destek verecektir"

Google Haberlere Abone ol
MHP Genel Başkanı Bahçeli Mersin'de

MERSİN (AA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Şimdilerde CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatını sulandırabilmek gayesiyle ÖSO'yu karalamaktadır. Bunların asıl rahatsızlığı Suriye’nin kuzeyindeki PYD/PKK'lı teröristlerin köşeye sıkışması, kapana kıstırılmasıdır. Kandil seviciliği, PYD/PKK yandaşlığı bunlar için adeta ana siyaset konusu haline gelmiştir." dedi.

Bahçeli, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Alanı'nda gerçekleştirilen "1923 Projenin Toplu Açılış ve Temel Atma Töreni"nde yaptığı konuşmada, Özgür Suriye Ordusu'nun (ÖSO) Suriye'de Mehmetçik ile omuz omuza çarpışan, terör örgütlerine göz açtırmayan, varlık gayesi açık olan bir oluşum olduğunu belirterek, bu yapı içerisinde çok sayıda Türkmen'in bulunduğuna işaret etti.

Fırat Kalkanı Harekatı başta olmak üzere ÖSO'nun, Mehmetçik ile omuz omuza mücadelesi sırasında çok sayıda kayıpları olduğunu aktaran Bahçeli, ÖSO'nun topraklarını ve Suriyelilerin varlıklarını koruma çabasını gösterdiklerini bildirdi.

"Kim ne derse desin ÖSO, Suriyelilerin zulüm ve esaret karşısında oluşturdukları vatan savunmasının bayrağını taşımaktadır." diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Türkiye'nin sağladığı imkanlar ve ÖSO'nun gösterdiği kararlılık sebebiyle ülkelerinden ayrılan çok sayıdaki Suriyeli, kendi vatanlarını müdafaa için muhkem bir tavır almışlardır. Halen Afrin'de çok sayıda ÖSO mensubu gönüllü olarak Zeytin Dalı Harekatı’na katılmakta, terörle mücadele etmektedir. TSK ve ÖSO arasındaki iş birliği ve koordinasyonun devamı elzemdir, yararlıdır. Fırat Kalkanı Harekatıyla teröristlerden arındırılan bölgede bu iş birliğinin olumlu sonuçları görülmüştür. Türkiye'nin çabaları sayesinde bugün Fırat Kalkanı Bölgesi'nde sayıları 100 bini aşan Suriyeli huzur ve güven içerisinde yaşamaktadır. Her türlü insani hizmet ve yardım bu bölgede Türkiye'nin verdiği destekle mağdurlara ulaşmış, hayat normale dönmüştür. Aynı yerde çok sayıda okullar açılmıştır, hastaneler çalışır vaziyettedir, alt yapı yeniden imar edilmiştir ve sosyal hayatın devamı için gerekli olan diğer tüm hizmetler faal durumdadır. Ancak bugün kimi çevreler bu durumdan memnuniyetsizdir. Karanlık odaklar korku ve kaygıya kapılmışlardır. Bunun yanında CHP'nin bu odaklarla yan yana gelmesi, Türkiye hasımlarıyla yanak yanağa vermesi utanç vesikasıdır."

"Mehmetçik ve ÖSO arasındaki uyumu bozarak Suriye'de, Türkiye'nin azim ve iradesini kırmaya çalışanlara sözcülük görevi belli ki CHP’ye düşmüştür." ifadesini kullanan Bahçeli, şunları söyledi:

"Şimdilerde CHP, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi harekatını sulandırabilmek gayesiyle ÖSO'yu karalamaktadır. Bunların asıl rahatsızlığı Suriye’nin kuzeyindeki PYD/PKK'lı teröristlerin köşeye sıkışması, kapana kıstırılmasıdır. Kandil seviciliği, PYD/PKK yandaşlığı bunlar için adeta ana siyaset konusu haline gelmiştir."

Bahçeli, Türk milleti askerinin yanında dualarla yer alırken CHP'nin HDP ile eş güdüm halinde askerlerin mücadele azmini sekteye uğratma çabası içerisinde olduğunu savundu.

- "CHP milletvekili utanmadan PYD'yi aklamaya çabalamıştır"

Mehmetçik'e doğrudan söz söylemeye korkanların ÖSO üzerinden sinsi bir oyun tezgahladığını anlatan Bahçeli, şöyle devam etti:

"Asıl niyet Zeytin Dalı Harekatı'nın zayıflatılmasıdır. Bu hainliği yapacak kadar gözü dönenler ne yazık ki kendilerine CHP'de yer bulmuşlardır. ÖSO'ya terörist yakıştırması yapan CHP zihniyeti, yakın geçmişte PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD/YPG'nin terör örgütü olmadığını iddia ediyordu. Hatta eli kanlı bu hain teröristleri vatanlarını kurtarmak için örgütlenmiş bir oluşum olarak değerlendiriyorlardı. Şimdi de bir CHP milletvekili kalkmış, utanmadan, yüzü kızarmadan PYD’yi aklamaya çabalamıştır. Neymiş, PYD'nin terör örgütü olup olmadığına dair değerlendirme yapacak istihbarı bir bilgiye ve kurumsal yapıya sahip değillermiş. Mesela dün Afrin, Çukurca ve Kilis hudut bölgesinde kahramanlarımızı şehit eden hainlerin kimler ve hangi örgütün tetikçiliğini yapanlar olduğunu bu iş birlikçi kafa demek ki hala anlayamamış, hala görememiş. HDP'liler PYD'ye, YPG'ye sırtını dayamışlardı, CHP'liler de yakasını kaptırmış, iradelerini kiraya vermişlerdir. PYD'ye terör örgütü diyemeyen bizim nazarımızda maskeli PYD'li, mazbatalı YPG'lidir. CHP gerçeği işte budur. Bunlar bir türlü Türkiye'nin menfaatlerinin yanında durmayı beceremeyip, Türkiye hasımlarına aradıkları fırsatı vermeye gönüllülerdir. Nerede bir Türklük ve Türkiye hasmı varsa onların yanında saf tutmayı marifet sayan HDP, İP, FETÖ, PKK, PYD ile düşüp kalkan sefillerdir."

- "Tabipler Birliği'nin vatansever ellere geçmesi konusunda gereken yapılmalı"

MHP Genel Başkanı Bahçeli, sözde aydın, gazeteci ve eski siyasetçi sıfatını taşıyan bazı kişilerin de "savaş istemiyoruz" çağrılarıyla öne çıktıklarını belirtti.

Afrin'e yönelik düzenlenen meşru harekata leke düşürebileceklerini zannedenlerin bulunduğunu kaydeden Bahçeli, "Be hey ahmaklar. Allah'tan korkmaz, kuldan utanmazlar. PKK'lı caniler askerimize, polisimize, öğretmenimize, cami imamlarımıza, masum vatandaşlarımıza ve hatta kundaktaki bebeklere kurşun sıkarken niye sesiniz çıkmıyordu? Siz kimsiniz, neye hizmet ediyorsunuz? Nedir derdiniz? Nereye varmayı ümit ediyorsunuz? Hele bir de Tabipler Birliği adıyla bilinen bir yapı vardır ki hıyanetin bir ucunda da bunlar tutmuştur. Savaşın bir halk sağlığı olduğu iddiasıyla Afrin'deki meşru harekatı zedelemeye yeltenen bir kötürüm birlik, şimdiye kadar terörizmin aşağılık eylemlerine sessiz kalmıştır." diye konuştu.

Tabipler Birliği'nin doktorları temsil etmeyen, onlar adına konuşma hakkı bulunmayan mesleki bir örgütlenme olduğunu ileri süren Bahçeli, "Bu kokuşmuş birlik hukuken gözden geçirilmeli, tertemiz vicdanlı Türk hekimlerini zan ve töhmet altında bırakmalarının önüne geçilmelidir." dedi.

Bahçeli değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Tabipler Birliği'nin vatansever ellere geçmesi konusunda gereken neyse yapılmalı, işgalden kurtarılması sağlanmalıdır. MHP konuyla ilgili yapılacak veya yapılması düşünülen her girişime, her yasal düzenlemeye sonuna kadar destek verecektir. Bunlar sadece Türkiye'nin değil, insanlığın da defolu yüzleridir. Kim hangi isim, hangi oluşum, hangi sözde yapılanma adı altında bulunursa bulunsun, milli kahramanlık ve kararlılığımıza zarar veremeyeceklerdir. Terörist cenazelerinde tabut omuzlayanların, ülkemizin meşru çabalarını sulandırma hevesleri beyhudedir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın, Türkiye bu melun zihniyetlere rağmen varlık mücadelesinden taviz vermeyecek, kesin sonuç alıncaya kadar tarihi yürüyüşünden sapmayacaktır. Vatanımıza yönelen terör tehdidi tamamıyla engellenecektir. Türklük ve Türkiye hasımları kudursa da yolumuzdan dönmeyeceğiz, devletin, yiğit Mehmetlerimizin sonuna kadar yanında duracağız. Devlet ve milletin el ele verdiği bu dönemde Türkiye hasımlarının yanında yer arayanlara bizzat Türk milleti elbette hak ettikleri ders ve cevabı verecektir."

- MHP'nin belediyecilik anlayışı

Bahçeli, Mersin'in projelerle geleceğe taşındığını belirterek, toplu açılış ve temel atma töreninde emeği geçen başta Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz olmak üzere herkese şükranlarını sundu.

Kentteki projelerin, aynı zamanda cumhuriyete sahip çıkma kararlılığının icraat ve hizmete dönüşmüş şekli olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Biliyoruz ki su uyusa da düşman uyumuyor. Taşeron terör örgütleri durmuyor, hıyanet vazgeçmiyor. Buna karşılık Türkiye sevdalıları, bin yıllık kardeşlik hukukunu gelecek bin yıllara taşımanın heyecan ve hevesiyle dolup taşıyor." diye konuştu.

Bahçeli, partisinin belediyecilik vizyonunun hizmetle yoğrulduğunu ifade ederek, belediyecilik anlayışlarında ötekileştirmenin bulunmadığını, temel hedeflerinin eşit ve adil bir hizmet sunmak olduğunu aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin engelleri aşmak için var gücüyle çalıştığına işaret eden Bahçeli, şöyle devam etti:

"Bu tablo bizleri mutlu ederken elbette birilerini de rahatsız ediyor. Varsın rahatsız olsunlar, çekemesinler, kıvrım kıvrım kıvransınlar. Onlara diyecek tek bir sözümüz vardır, herkes gider Mersin’e, bunlar gider tersine. Dünya dönse tersine, Mersin gitmez tersine. Mersin doğru yoldan şaşmaz, şaşırmaz; şaşıranlara, şımaranlara asla pabuç bırakmaz. MHP de 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde destan yazacak, Mersin’e şaşı bakanları, yoldan çıkanları, yolunu şaşıranları bir kez daha mağlup edecektir. Partimizin yükselişini gölgelemeye çalışanların kafalarını kuma sokmaları nafiledir. Gelecek ay-yıldızlı al bayrağın altındadır. Geleceğin huzur, adalet ve istikrarı üç hilalin çizdiği fikri ve ahlaki güzergahtadır."

Kendisini dinleyenlere "2019'a hazır mısınız", "Milli ittifaka, milli bekaya evet mi?" diye soran Bahçeli, Mersin'in kendilerini hiç mahcup etmediğini, yine etmeyeceğini ifade etti.

Bahçeli, konuşmasının ardından protokol üyeleriyle 1923 Proje'nin toplu açılışını gerçekleştirerek, temelini attı.

(Bitti)

Yorumlar