MHP, erken seçim tavrını ortaya koydu

HDP'nin erken seçim çağrısının ardından CHP'den destek açıklaması gelirken MHP'de tavrını ortaya koydu. Konuyla ilgili açıklama yapan MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, Erken seçim ihtimalinin olmadığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
MHP, erken seçim tavrını ortaya koydu

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, HDP'nin muhalefet partilerine yönelik yaptığı erken seçim çağrısının ardından açıklama yaptı. "Sandıktan çıkan sonucu hazmedemeyenlerin sandık sevdası kendileri seçilene kadar devam edecektir." diyen Büyükataman, erken seçim için herhangi bir ihtimal gözükmediğini kaydetti. 

Büyükataman, "Bu sebeple bunlar bu pazar bir seçim olsa ertesi pazar bir daha seçim isteyecek kadar demokrasiden uzaktır" ifadelerini kullandı.

Erken seçim açıklamalarının sanal gündem oluşturma gayreti olduğunu ifade eden Büyükataman, "Türkiye, Suriye sınırını güvene alıp Suriyeli geçici sığınmacıları ülkelerine göndermenin mücadelesini verirken bunlar içeriden bir cephe daha açmaktadırlar. Açtıkları bu cephe ile Türk milletine hizmet etmedikleri malumdur. Kime hizmet ettikleri ise ayan beyan ortadadır." dedi.

NE OLMUŞTU?

Bir çok il ve ilçede terör örgütü ile bağlantıları tespit edilen HDP'li belediye başkanları gözaltına alınmıştı. Görevden alınan başkanların yerine İçişleri Bakanlığı tarafından görevlendirme yapılmasının ardından HDP, Meclis'ten çekilebileceğini açıklamış ve muhalefet partilerine erken seçim çağrısı yapmıştı. HDP'nin erken seçim çağrısının ardından konuşan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,  HDP'nin erken seçim çağrısına destek vermişti.

Yorumlar