MHP CHP'ye kıl payı kaptırmıştı, hepsini geri alacak
MHP'nin kıl payı CHP'ye kaçırdığı özellikle 14-15 ilçe konusunda AK Parti'nin tam destek vereceği ve MHP'nin galip gelmesi sağlanacağı belirtiliyor
Yerel seçimlerde AK Parti ile MHP arasında tam olarak nasıl bir ittifak yapılacağı henüz açıklanmadı. Ancak şu ana kadar zaten MHP üç büyük şehirden aday çıkarmayacağını açıklamıştı. AK Parti ise Ankara ve İzmir adaylarını açıkladı, gözler İstanbul’da.
Bu ‘cumhur ittifakı’nda işbirliğinin en kritik bölümlerinden biriydi. ‘Biriydi’ diyorum çünkü sırada 60 belediye başkanını açıklayan AK Parti’nin hangi illerde ve ilçelerde aday çıkarmayıp MHP’nin adayını destekleyeceği bölüme geldi sıra.
İki partinin yetkili kurmayları çalışıyor. Partiler kendi içlerinde ayrı ayrı da çalışma yürütüyor.
Ankara kulislerini yakından takip eden Handef Fırat, "MHP’nin yürüttüğü çalışma ile ilgili çok önemli bir duyum aldım. MHP çok kapsamlı bir hazırlık yapıyor. Önce MHP Lideri Devlet Bahçeli’ye sunulacak olan çalışmada, “14 ilçede CHP’nin MHP’yi kıl payı geçtiğini gösteren oy oranları” yer alıyor. İşbirliğine gidilmesi durumunda bu 14 ilçeyi MHP kazanabileceğini düşünüyor. Adana, Mersin, Osmaniye, Iğdır, Manisa, Isparta’nın yanı sıra Ege’de bir ya da iki il için de MHP iddialı. Bu bilgilerin yer aldığı dosyada işbirliğinin çerçevesini çizen protokol metninin de bulunduğu bilgisi var." dedi.
Yorumlar