Meydanlardan darbecilerin isimlerinin kaldırılması talebi

- İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları, darbecilerin adlarını taşıyan meydan isimlerinin değiştirilmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Meydanlardan darbecilerin isimlerinin kaldırılması talebi

İZMİR (AA) - İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları, darbecilerin adlarını taşıyan kentteki bazı meydan isimlerinin değiştirilmesini talep etti.

Konak'taki İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen Genç Memursen ve İzmir Gençlik Merkezleri üyeleri, ellerinde Türk bayraklarıyla darbe girişiminde bulunan Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) üyelerini protesto ederek, slogan attı.

Genç Memursen İzmir Şube Başkanı Mucip Uludağ, grup adına yaptığı açıklamada, darbe girişiminin yaşandığı günden itibaren, şanlı ve şerefli Türkiye tarihi için nöbet tuttuklarını söyledi. Darbecilere bu coğrafyada geçit verilmeyeceğini aktaran Uludağ, hainlerin farklı planlar içerisinde olabilme durumuna karşı da gerekli yasal düzenlenmelerin yapılmasını beklediklerini belirtti.

Darbecilerin izlerinin artık yaşamda olmaması gerektiğini ifade eden Uludağ, "Darbecilerin milli iradeye karşı yaptıklarının ihanet ve suç olduğunu hepimiz biliyoruz ancak darbe suçlularının isimlerinin halen caddelerimizde ve okullarımızda olduğunu unutmamalıyız. Çağdaş, sosyal ve demokrat bir şehir olan İzmir'de darbeci isimlerin varlığının artık bizlere yakışmadığını ifade ederek Belediye Meclislerimizin acilen alacağı kararlarla bu isimleri değiştirmesini talep ediyoruz. Darbecilere geçit vermiyoruz ve artık darbeci izleri görmek istemiyoruz." diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından katılımcılar, darbe girişiminde şehit olanlar için "Fatiha" okuduktan sonra dağıldı.

Yorumlar