Mevlid Kandili yurt genelinde idrak edildi

Peygamber efendimizin doğumunun idrak edildiği Mevlid Kandili Türkiye ve dünyanın bir çok yerindeki Müslümanları bir araya getirdi. Camileri dolduran genç, yaşlı, kadın, erkek ve çocuklar ellerini semaya açarak dualar etti. Camilerin bahçelerinde ve çevresinde kandil simidi, lokum ve şeker dağıtıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mevlid Kandili yurt genelinde idrak edildi

Hazreti Muhammed'in dünyaya geldiği gün olarak idrak edilen Mevlit Kandili dolayısıyla vatandaşlar, Türkiye'de dünyanın bir çok yerinde Müslümanlar camilere akın etti.

İstanbul'da ise vatandaşlar Eyüp Sultan Camisi'ni doldurdu.

Mevlit Kandili, tüm yurtta olduğu gibi İstanbul'da dualarla idrak edildi. Yatsı vakti Eyüpsultan'daki Eyüp Sultan Camisi'ne gelen vatandaşlar, cami bahçesi ve çevresinde kandil simidi, lokum ve şeker dağıttı.

Avludaki şadırvanda abdest alan cemaat, namaz kılıp dua etti. Yoğunluk sebebiyle caminin içi dolarken, kadın-erkek yüzlerce kişi cami bahçesi ve dışında saf tuttu.

Eyüpsultan'da ikamet eden Halil Demir, AA muhabirine, Mevlit Kandili'nin Müslümanların en önemli günlerinden olduğunu söyledi.

Kandilin Türkiye'nin birliğine vesile olmasını temenni eden Demir, "Peygamber Efendimiz'in hayatını örnek almadıktan sonra, onu kendimize önder kabul etmedikten sonra zaten kurtuluş zor." dedi.

Kandil programının ardından camiden çıkan vatandaşlar, birbirlerinin kandilini tebrik etti.

MANİSA

Hazreti Muhammed'in doğum günü olan Mevlit Kandili dolayısıyla Manisa'da camilerde yoğunluk yaşandı. 1490 yılında İkinci Bayezid’ın eşi Hüsn-i Şah Sultan tarafından yaptırılan Hatuniye Camisi'nde namaz kılmak için cami içinde yer bulamayan vatandaşlar avluda namazı eda etti.

BİLECİK

Bilecik'te Mevlit Kandili dolayısıyla Kayıboyu Camisinde program düzenlendi.

EDİRNE

Edirne'de, başta Selimiye olmak üzere camileri dolduran vatandaşlar Mevlit Kandili'ni dualarla idrak edip, namaz kıldı.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde de Mevlit Kandili dolayısıyla kentteki camilerde programlar düzenlendi.

DÜZCE

Tek benzeri Pakistan'da bulunan ve Selçuklu mimarisiyle yapılan Düzce'nin Akçakoca ilçesindeki Merkez Camisi'nde, Mevlid Kandili dolayısıyla program düzenlendi.

Yorumlar