Metropoll'e operasyon, Özer Sencar gözaltında

Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencar, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı

Google Haberlere Abone ol
Metropoll'e operasyon, Özer Sencar gözaltında
Seçimlerden önce AK Parti'nin tek başına iktidar olmayacağı yönünde anketler yapan Metropoll Araştırma'nın sahibi Özer Sencer, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Sencar'ın gözaltı işlemlerinin devam ettiği öğrenildi. Sencer, 1 Kasım seçimleri öncesi yaptığı anketlerde AK Parti'nin tek başına iktidar olamayacağı yönünde sonuçlar ortaya koymuştu; ancak seçim sonuçlarında büyük hüsran yaşamıştı. 

Metropoll Araştırma şirketinin sahibi Prof. Dr. Özer Sencar ’ın, ‘FETÖ’ soruşturması kapsamında gözaltına alındığını oğlu sosyal medya üzerinden duyurdu. Oğul Hüsrev Taha Sencar tarafından yapılan açıklamada, FETÖ soruşturması kapsamında Metropoll Araştırma Merkezi'nde arama yapıldığı, Sencar'ın da bu kapsamda gözaltına alındığı belirtildi. 

ŞİRKET MERKEZİNDE ARAMA

Açıklamada şöyle denildi: Özer Sencar bugün (7 Eylül Çarşamba) FETÖ/PYD terör örgütü soruşturması kapsamında hakkındaki bir iddia nedeniyle sabah 6:30’da evi ve MetroPoll Sosyal Araştırmalar Merkezindeki arama sonrasında gözaltına alınmıştır. Bu örgüte yönelik görüşleri ve pozisyonu kamuoyunda açıkça bilinmektedir, ve kendisinin böyle bir yapılanmayla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır. Umuyoruz yargı süreci en kısa sürede tamamlanacaktır.

"AK PARTİ 400 VEKİLLE GELİR" DEMİŞTİ

Özer Sencar, son olarak darbe girişiminden önce marta ayında yaptıkları anketin sonucunu açıklamıştı. Sencar, muhtemel bir seçim durumunda ne HDP'nin ne de MHP'nin barajı aşacağını söylemiş, AK Parti'nin ise tek başına 400 milletvekili ile iktidar olacağını savunmuştu. 

GECE SERBEST BIRAKILDI

Özer Sencar, akşam 22:00 sularında Twitter üzerinden yaptığı açıklamada "Sevgili dostlar biraz önce serbest bırakıldım. İlgi gösteren ve sıkıntımızı paylaşan tüm dostlarıma teşekkür ve saygılarımı sunarım." dedi.

 

Yorumlar