"Metroda Spor Var"

- İBB, Metro İstanbul ve Spor İstanbul tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında "Metroda Spor Var" etkinliği düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
"Metroda Spor Var"

İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Metro İstanbul ve Spor İstanbul tarafından 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlenen "Metroda Spor Var" etkinliği Yenikapı Metro İstasyonu'nda başladı.

Yenikapı Metro İstasyonu'nda gerçekleşen etkinliğin açılışında konuşan Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı gibi önemli bir günde gençlerle sporu ve İstanbul'un yer altında birçok alanını paylaşmak istediklerini anlattı.

Değişik platformlarda ve istasyonlarda bu hizmeti sunacaklarını belirten Kutlu, "Metro İstanbul olarak platformları İstanbullular'la paylaşmak istedik. Spor İstanbul da ekibi ve profesyonel hocalarıyla beraber spora özendirecek çalışma yapacak. Bugün merkezi istasyonumuzda bu çalışmayı paylaştık, diğer istasyonlarda da bunları yapacağız." dedi.

Belirli saatlerde Metro İstanbul'da yürüyen merdivenleri ve asansörleri sadece yaşlı ve engelliler için çalıştıracaklarını belirten Kutlu, "Gençlerimizin bu 4 günlük sürede bütün spor platformlarını kullanmalarını rica ediyorum." dedi.

Konuşmanın ardından Kutlu ve Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar ile davetliler açılış kurdelesini kesti.

21 Mayıs'a kadar sürecek etkinlikte streching, aerobik, mini golf ve Uzakdoğu sporları gösterisi gibi aktiviteler yapılacak. Yağ ölçüm istasyonunda yapılacak ölçüm sonucuna göre katılımcılara uygun spor aktiviteleri önerilecek ve spora katılan yolculara katılım sertifikası verilecek.

Yorumlar