Metroda bomba şakası yapan öğrencilerin davası

- Metroda ellerindeki çantayı yere atıp "bomba" diye bağırdıkları iddia edilen 3 lise öğrencisinin dörder yıl sekizer aya kadar hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı

Google Haberlere Abone ol
Metroda bomba şakası yapan öğrencilerin davası

İSTANBUL (AA) - Kadıköy-Kartal Metrosu'nda ellerindeki çantayı yere atıp "bomba" diye bağırdıkları iddia edilen 3 lise öğrencisinin "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından yargılanmasına başlandı.

Anadolu 5. Çocuk Mahkemesindeki duruşmaya, suça sürüklenen çocuklar M.O.Ö, Y.K. ve A.Y. ile avukatları katıldı.

Sanık çocukların yaşlarının 18'den küçük olması nedeniyle kapalı yapılan duruşmada, M.O.Ö, Y.K. ve A.Y'nin suçlamaları kabul etmediği, savcılıkta şaka yaptıkları yönünde verdikleri ifadelerini reddettikleri öğrenildi.

Öğrencilerin avukatı Muammer Aydın'ın ise, "Olaydaki bomba iddiasının Büşra Yüce isimli tanık tarafından ortaya atıldığını, dolayısıyla oluşan zararın çocuklardan kaynaklanmadığını iddia ediyoruz. Sistemi otomatik olarak oradaki güvenlik görevlisi durdurmuştur. Müvekkillerim durdurmamıştır. Ayrıca 'bomba' diye bağırarak olayı bu şekle sokan Büşra Yüce isimli şahıs olay günü sosyal medyada da Göztepe İstasyonundan çıktıktan sonra da görüşlerini basın mensuplarına ifade etmiştir. Sosyal medyadaki bu videonun getirtilmesi halinde de müvekkilerimin ne derece doğru söyledikleri anlaşılacaktır" şeklinde savunma yaptığı öğrenildi.

İstanbul Ulaşım AŞ'nin avukatı Hasan Emre Okumuş'un da olay nedeniyle metro işletmesinin toplamda 51 dakika sefer tehiri olduğunu belirterek, bir aracın seferden kaldırıldığını, bu nedenle maddi zarar oluştuğunu söylediği belirtildi.

Mahkemenin, suça sürüklenen çocukların mahkeme psikoloğuyla görüştürülerek, haklarında Sosyal İnceleme Roporu (SİR) düzenlenmesine ve Büşra Yüce'nin duruşmada tanık olarak dinlenmesi için adresine davetiye çıkarılmasına karar verdiği öğrenildi.

Duruşma, ertelendi.

İddianamede, M.O.Ö, Y.K. ve A.Y'nin "halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit" ve "ulaşım araçlarının kaçırılması veya alıkonulması" suçlarından ikişer yıldan dörder yıl sekizer aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Yorumlar