Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu'na tepki

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın hutbe esnasında dile getirdiği İslami hükümlere aleni bir şekilde saldıran Ankara Barosu'na Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'ndan da tepki geldi.

Google Haberlere Abone ol
Metin Feyzioğlu'ndan Ankara Barosu'na tepki

Türkiye Barolar Başkanı Metin Feyizoğlu, Ankara Barosu'nun yaptığı açıklamayı, "sorumsuzluk" olarak değerlendirdi. 

Ankara Barosu'nun, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın Cuma hutbesinde dile getirdiği İslam hükümlerine karşı yaptığı skandal içerikli açıklamaya tepki gösteren Metin Feyzioğlu, Ankara Barosu'nun misyonu gereği daha sorumlu davranması gerektiğini söyledi.

İşte Metin Feyzioğlu'nun açıklaması:

Ankara Barosu 100 yıllık Cumhuriyet’in koca çınarıdır.Yöneticilerinin bu nedenle sorumlulukları büyüktür. Her atılacak adımın,her yazılacak kelimenin bu sorumluluğun izlerini taşıması gerekir. Ankara Barosu tarafından yapılan bu sorumsuz açıklamayı tasvip etmemiz mümkün değildir.

Bir diğer üzüntümüz,Ankara Barosu Başkan ve Yönetiminin Türkiye’nin gerçek gündemini değiştirmiş olmasıdır. Covid-19 salgını sebebiyle ülkemiz,adliyelerin fiilen kapalı olması dolayısıyla meslektaşlarımız sağlık kaygıları yanında büyük bir ekonomik sıkıntıyla mücadele etmektedir.

Bu süreçte avukatların meslek örgütlerine düşen sorumluluk,zor zamanlar yaşayan meslektaşlarımıza el birliğiyle sahip çıkmak,onları hem sağlık hem ekonomik anlamda koruyacak tedbirleri almak,bunun takipçisi olmaktır.Meslektaşlarımızın,vatandaşlarımızın bilgisine saygıyla sunarız.

 

Yorumlar