Metin Akpınar ne demişti?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Metin Akpınar hakkında soruşturma başlattı. Peki Akpınar hakkında neden soruşturma başlatıldı. Halk Tv'de yayınlanan bir programa katılan Metin Akpınar ne demişti?

Google Haberlere Abone ol
Metin Akpınar ne demişti?

Metin Akpınar ne demişti, Akpınar hakkında neden soruşturma başlatıldı. Tiyatro ve sinema sanatçısı Metin Akpınar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsacılığı tarafından 23 Aralık 2018 Pazar günü soruşturma başlatıldı. Peki Metin Akpınar ne demişti, neden soruşturma açıldı? İşte detaylar. 

Metin Akpınar, 22 Aralık 2018 Cumartesi akşamı Halk TV'de Uğur Dündar'ın sunduğu programa katılmıştı. Akpınar, burada yaptığı konuşmada başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Parti ve AK Parti'ye oy verenlere hakaret etmiş, darbe tehditlerinde bulunmuştu. İşte Metin Akpınar hakkında soruşturma açılmasına neden olan o konuşması:

 -Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler.

- (AK Parti tabanını kast ederek) Artarak çoğalan bir gergedan virüsü. Ülkemizdeki gergedanlar yalnızca faşizmin ayak sesleri anlatan postallı gergedanlar değil; kökten dincilik gergedanları, etnik/kimlik ayrımcı gergedanlar ve onların bazı kollarıyla müthiş bir gergedan nesli büyüdü.

- Bunların karşısında ancak insan olarak, insanlığımıza sahip çıkarak saf dışı etmek zorundayız. Başka çaremiz yok. Aksi halde bırakın sokakta hak aramayı, iç savaşa kadar gideriz.

- Bu kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler.

Yorumlar