Meteorolojiden uyarı: Türkiye geneli 5 günlük haritalı hava durumu İstanbul, Ankara, İzmir, Adana

Yurt genelinde hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sağanak yağış bekleniyor. Önümüzdeki hafta salı ve çarşamba günleri ise Doğu Anadolu'nun bazı bölgelerine kar yağışı beklentisi var.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden birçok ile sağanak yağış uyarısı

Türkiye genelinde hafta sonu ve önümüzdeki hafta boyunca sağanak yağışlar bekleniyor. Yurdun birçok kesiminde sağanak yağışların hakim olması beklenirken; bazı bölgelerde de kuvvetli rüzgar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülke genelinin parçalı ve çok bulutlu, iç ve batı kesimlerin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak, kıyı kesimlerde yer yer gök gürültülü sağanak, gece saatlerinde Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur şeklinde görülecek yağışların Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'in Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik olmayacağı ve ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise genellikle güney ve doğu yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojik verilere göre yağışların; Muğla ve Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli(21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'in Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli (50-100 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel küçük çaplı dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Meteorolojinin uyarıları arasında kuvvetli rüzgar uyarısı da var. Rüzgarın Batı Akdeniz'in iç kesimleri ile gece saatlerinde Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar vb. yaşanabilecek olumsuzlara karşı tedbirli ve dikkatli olunması gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde doğusu ile İstanbul çevrelerinin, gece saatlerinde bölgenin batı kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

EGE
Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinin, öğle ve akşam saatlerinde kıyı kesimlerinin, gece saatlerinde bölgenin batısının yağmur ve sağanak yağışlı, Güney Ege kıyılarının yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması (21-50 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın gece saatlerinde Kıyı Ege'de yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

MUĞLA °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

AKDENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Antalya'nın doğu ilçeleri ile Mersin'in Anamur, Bozyazı ve Aydıncık ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması (50-100 kg/m2) bekleniyor. Rüzgarın Akdeniz'in iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olarak (40-60 km/sa) eseceği tahmin ediliyor.

ADANA °C, 19°C
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı

ANTALYA °C, 19°C
Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; kuvvetli, doğu ilçelerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

HATAY °C, 15°C
Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden itibaren aralıklı sağanak yağışlı

MERSİN °C, 18°C
Parçalı ve çok bulutlu, batı kesimleri ile öğle saatlerinden itibaren il genelinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Anamur, Bozyazı ve Aydıncık çevrelerinde çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

İÇ ANADOLU
Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, gece saatlerinde Sivas çevrelerinin karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

BATI KARADENİZ
Parçalı çok bulutlu ve yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ
Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinde Amasya çevrelerinin, akşam saatlerinde Orta Karadeniz'in kıyı kesimi ile Tokat çevrelerinin yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

DOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde bölgenin kuzey ve doğusunda buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer pus ve sis hadisesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU
Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DENİZLERDE HAVA
Ege ve Batı Akdeniz’de fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

KARADENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, Batı Karadeniz ile akşam saatlerinde Doğu Karadeniz’in batısı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneydoğu, öğle saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğu, akşam saatlerinde batısı kuzeybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa), akşam saatlerinden itibaren 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

MARMARA
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı, Rüzgar: Güney ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), zamanla 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,5m, zamanla 0,5 ila 1,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE
Hava Durumu: Çok bulutlu, aralıklı sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneybatı, akşam saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde 5 ila 5 (40-60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0m, gece saatlerinden 2,0 ila 3,0m Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ
Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, Rüzgar: Batı Akdeniz’de güney ve güneydoğu, batısı güneybatıdan 3 ila 5 (20-40km/sa), batısı sabah ve öğle saatlerinde 4 ila 6 (30-50km/sa) yer yer 7 (60 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğu, akşam saatlerinden itibaren doğusu güneydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa), gece saatlerinde yer yer 6 (50 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 1,0 ila 2,0m, sabah saatlerinde batısında 1,5 ila 2,5m yer yer 3,0m, Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ
Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğu, öğle saatlerinde batı ve kuzeybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,25 ila 0,5m, Görüş: İyi.

Yorumlar