Meteorolojiden sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara'dan Doğu Anadolu'ya kadar geniş bir bölgeyi etkileyecek kuvvetli sağanak ve lodos için uyarıda bulundu. Antalya, Kahramanmaraş, Gaziantep ve daha birçok ilde yağışlar yer yer çok kuvvetli olacak.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden sağanak yağış ve fırtına uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan son bilgilere göre, Türkiye'nin birçok bölgesi kuvvetli sağanak yağış ve lodosun etkisine giriyor. İşte detaylar:

Marmara, Ege, Akdeniz, Batı Karadeniz, İç Anadolu ile Doğu Anadolu'nun batısı ve Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman çevreleri, önümüzdeki saatlerde kuvvetli sağanak yağışın etkisi altına giriyor. Özellikle Kahramanmaraş, Gaziantep, Kilis, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinde yağışların kuvvetli; Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor.

LODOS ETKİSİ VE HAVA SICAKLIĞI

Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli lodos etkili olacak. Ülke genelinde hava sıcaklığı 2 ila 5 derece azalacak ancak mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek.

ÇIĞ RİSKİNE DİKKAT

Doğu Karadeniz’in yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunuyor. Bölgede yaşayan vatandaşların ve ilgili kurumların dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, vatandaşları olası sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyardı. Gelişmeleri takip etmek ve alınan tedbirlere uymak büyük önem taşıyor.

Yorumlar