Meteorolojiden kar ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji, Karadeniz için kuvvetli yağış ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Meteorolojiden kar ve kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son hava durumu tahminlerine göre, Marmara Denizi'nde bugün öğle saatlerinden itibaren kuvvetli fırtına bekleniyor. Rüzgarın batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde eseceği ve akşam saatlerinde etkisini yitireceği öngörülüyor.

BATI KARADENİZ'DE KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR

Batı Karadeniz bölgesinde bu akşam saatlerinden itibaren Düzce ve Sinop'ta kuvvetli yağmur, Zonguldak, Bartın, Bolu ve Karabük'te ise kuvvetli yağmur ve yer yer karla karışık yağmurun görülmesi bekleniyor. Bolu'nun yüksek kesimleri, Çankırı'nın kuzeyi, Düzce'nin doğu ve yüksekleri ile Zonguldak ve Bartın'ın iç ve yüksek kesimlerinde orta kuvvette ve yer yer kuvvetli kar, Kastamonu il genelinde ise kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

DOĞU KARADENİZ İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ VE KAR UYARISI

Doğu Karadeniz bölgesinde ise yarın kuvvetli yağış ve kar bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre, Rize ve Artvin çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli yağmur ile sağanak olması öngörülüyor. Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin'in 600-800 metre üzeri rakımlı yerlerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve kar, Artvin'in kuzey iç kesimlerinde (Arhavi'nin iç kesimleri, Murgul, Borçka) yoğun kar yağışı bekleniyor.

DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER VE ÖNLEMLER

Yağışlar nedeniyle oluşabilecek sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, kar yağışı alması beklenen yerlerde buzlanma ve don olayı ile bölgenin yüksek ve dağlık kesimlerinde tipi şeklinde kar yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

Yorumlar