Meteoroloji uyardı, Doğu'da kar, Marmara'da sıcak hava

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava tahminleri için son değerlendirmelerini duyurdu. Buna göre, Muş ve Bitlis ile doğu bölgelerinin yüksek kesimlerinde kar yağışı beklenirken Marmara'da havaların biraz ısınacağı uyarısı yapıldı.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji uyardı, Doğu'da kar, Marmara'da sıcak hava

Meteoroloji hava durumu için yaptığı son değerlendirmeleri açıkladı. Son değerlendirmelere göre; Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Samsun, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçmesi bekleniyor.

Meteoroloji verilerine göre, Doğu Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenirken yağışların; Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevrelerinde kuvvetli yağmur, Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur, yükseklerinde yoğun kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

MARMARA'DA SICAKLIKLAR ARTACAK

Öte yandan Marmara'da hava sıcaklıklarının artacağı tahminini paylaşan Meteoroloji, sıcaklıkların iç ve doğu kesimlerde azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağını öngörüyor. Öte yandan rüzgarın genellikle kuzeyli, Güneydoğu Anadolu bölgesi ile yarın zamanla batı kesimlerde güneyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısında kuvvetli (40-60 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji tarafından Trabzon'un doğu ilçeleri, Rize çevreleri, Artvin'in kıyı kesimleri ile Diyarbakır, Bingöl ve Batman çevreleri için yağış uyarısı yapıldı. Yağışların kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, heyelan, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması yönünde uyarılar yapıldı.

KUVVETLİ KAR YAĞIŞI UYARISI

Muş ve Bitlis çevrelerinde kuvvetli karla karışık yağmur ve yüksekleri yoğun kar yağışı uyarısında bulunan Meteoroloji, bu bölgeler için 20 cm. ve üzeri kar yağışı olacağını tahmin ediyor. Meteoroloji meydana gelmesi muhtemel buzlanma, görüş mesafesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini duyurdu.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

ANKARA °C, 7°C

Az bulutlu akşam saatlerinden sonra parçalı ve çok bulutlu

İZMİR °C, 15°C

Parçalı ve az bulutlu

ANTALYA °C, 19°C

Parçalı ve az bulutlu

ZONGULDAK °C, 11°C

Parçalı ve çok bulutlu

TRABZON °C, 10°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bu sabah saatlerinde doğu ilçelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

ERZURUM °C, 0°C

Parçalı ve çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı

DİYARBAKIR °C, 12°C

Parçalı çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kuvvetli olması bekleniyor.

Yorumlar