Meteoroloji bilemedi, İstanbul'a kar sürprizi

İstanbul'un Avrupa yakasında batı bölgelerinde yer alan ilçelerde bu sürpriz bir şekilde kar yağışı başladı. Meteoroloji verilerine göre Çarşamba günü İstanbul'da kar yağışı görünmüyordu.

Google Haberlere Abone ol
Meteoroloji bilemedi, İstanbul'a kar sürprizi

Meteorolojinin son verilerine göre Marmara Bölgesi'nde kar yağışı görünmüyordu ancak İstanbul'da bu sabah büyük bir sürpriz yaşandı. İstanbul'da Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri'de kar yağışı başladı. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün İstanbul'un yüksek kesimlerinde yaptığı karla karışık yağmur uyarısının ardından, kentte ilk kar yağışı Beylikdüzü, Büyükçekmece ve Silivri bölgelerinde etkili oluyor. Büyükçekmece'de kar yağışının etkisiyle trafikte yoğunluk oluştu. Silivri'nin Çayırdere ve Alipaşa mevkisinde de etkili olan kar yağışı nedeniyle sürücüler kontrollü bir şekilde ilerliyor.

Marmara Bölgesi'nde, İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak. Çok bulutlu, Trakya hariç aralıklı yağmur ve sağanak beklenen bölgede İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor. Bölgede rüzgar, batı ve kuzeybatı yönlerden orta kuvvette esecek.

Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye göre, bölgede hava sıcaklıkları 2 ila 4 derece azalacak. Çok bulutlu, Trakya hariç aralıklı yağmur ve sağanak beklenen bölgede İstanbul'un yüksek kesimleri ile Kocaeli ve Sakarya'nın güney kesimlerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Meteorolojinin en son verilerine göre İstanbul'da sadece hafif yağış bekleniyordu. Trakya bölgesinde ise havaların bulutlu geçeceği tahmin ediliyordu.

ANKARA TAHMİNLERİ TUTTU

Meteoroloji verilerine göre Ankara'da dün akşam itibariyle kar yağışı bekleniyordu, beklendiği gibi de oldu. Akşam geç saatlerden itibaren Ankara'da kar yağışı başladı.

Yorumlar