Mete Sohtaoğlu kimdir?

Mete Sohtaoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında ve uzmanlık alanı nedir? İşte Sohtaoğlu hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Mete Sohtaoğlu kimdir?

Son dönemlerde sosyal medyayı en aktif kullanan dış politika uzmanları arasında yer alan isimlerden biri olan Mete Sohtaoğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır? İşte Mete Sohtaoğlu biyografisi:

Mete Sohtaoğlu'nun gerçek mesleği radyoculuktur. Radyoculuğa 1994 yılında Power Fm`de stajyer olarak başladı. Bir süre bu radyoda bulunduktan sonra 1996 yılında Radyo İstek`e geçti. Burada bir yıl çalıştıktan sonra 1997`de Açık Radyo`nun teknik ekibine katıldı. Uzun bir süre yayın sorumlusu olarak çalıştı.

Birçok ödüle layık görülen Açık Gazete programını Ömer Madra ve Şerif Erol ile birlikte hazırladı, programın koordinatörlüğünü de yaparak teknik yapımcılığını da üstlendi. Yayıncılık hayatı boyunca sayısız reklam ve program jingle`ına da imza atarken a€˜Beatles` ,`Yüzyıla bin şarkı` gibi radyo belgesellerinde de koordinatörlüğün yanısıra teknik yapımcı olarak görev aldı.

2000 yılında IXIR bünyesinde Türkiye`nin ilk profesyonel müzik içerikli web siteleri olan yepnew.com ve basamax.com`da Editör olarak çalıştı.

Bu dönem içerisinde ayın, yılın dji/yılın radyo programı başlıklarında bazı müzik dergileri tarafından ödüllendirildi.

Bir süre Radyo 92.3 ve Radyo Kozmos`ta Prodüksiyon Yönetmenliği yaptı. Bu sürede birçok müzik yarışmasında jüri üyesi olarakta bulundu.

Çeşitli dergilerde yazıları yayınlandı, tv, radyo programlarına katıldı.

TAPS, Alegria, Andon, Kemancı gibi gece klüplerinin müzik danışmanlığını da yaptı.

Majör Müzik organizasyonda proje sorumlusu,Hammer Müzikte basın danışmanı olarak çalıştı.

Yayını halen Açık Radyo`da devam eden Beton programını hazırlayıp, sunuyor.

Mete Sohtaoğlu iyi derecede İngilizce bildiği için dış politika konularına da yoğun ilgi duymaktadır. 

Özellikle sosyal medyada dış politika konusunda yaptığı paylaşımlar dikkat çekmektedir.

Mete Sohtaoğlu, Twitter hesabındaki profilinde, "Gazeteci, Araştırmacı, küresel cihat hareketleri ve ortadoğu uzmanı" olarak kendini ifade ediyor.

Yorumlar