Mete Han Özkan kimdir, nerelidir?

Mete Han Özkan kimdir, nerelidir, hangi partilidir, daha önce nerelerde çalıştı soruları bu aralar merakla dillendiriliyor. İşte Mete Han Özkan hakkında merak edilen bilgilerden bazıları:

Google Haberlere Abone ol
Mete Han Özkan kimdir, nerelidir?

Avukat Mete Han Özkan kimdir, nerelidir, hangi partilidir, ya da hangi partiye yakındır, nerede çalışıyor, ne iş yapıyor? İşte Mete Han Özkan hakkında bilgilerden bazıları: 

Avukat Mete Han Özkan, MHP'li siyasetçilerden bidir. 

Daha önce MHP Merkez Disiplin Kurulu Genel Sekreterliği yapmıştı.

Özellikle de MHP'deki muhalif isimlerin kurultay yapmak istemeleri ve çıkan tartışmalar sırasında adı sıklıkla duyulan isimlerden biriydi.

Hatta kurultay için mahkeme kararı çıkaran muhaliflere karşı yaptığı açıklamada şunları söylemişti: 

Ankara 12’inci Sulh Hukuk Mahkemesi’nin atadığı çağrı heyetinin yaptığı açıklamanın hukuki bir dayanağı yok. Süreç aşama aşama ilerliyor. İlk derece mahkeme tespit niteliğinde bir karar verdi ve üç kişilik bir çağrı heyeti atadı. Ancak biz bu mahkemenin kararını temyiz ettik. Çağrı heyeti üyeleri oturup konuşmuş ve 15 Mayıs’ta kurultay toplama kararı vermiş.

Ancak kesinleşmemiş mahkeme kararına dayanarak çağrı heyetinin kendilerini görevli sayarak bir tarih açıklamaları hem açıkladıkları tarih hem de kendilerinin görevinin başladığın yönündeki iddiaları hukuken yok hükmündedir.

Çağrı heyetinin Çankaya İlçe Seçim Kurulu’na başvurusu ve oradan çıkmış bir karar yok. Ayrıca başvurduklarında seçim kurulunun ne karar vereceğini kimse bilmiyor.İlçe seçim kurulunun vereceği karara iki tarafında itiraz hakkı var. Bütün bu süreçler işletilmeden nasıl kongre toplayacaklar. Bütün bu süreçler sonuçlanmadan kongrenin toplanması hukuki değildir.

Kaldı ki çağrı heyetinde yer alan kişilerin genel başkan aday adayları ile paralel olarak aynı veya yakın tarihlerde kongrenin toplanacağını ifade etmeleri tarafsız olmadığını gösterir. Çağrı heyeti ile genel başkan aday adaylarının benzer söylemleri, heyetin başkan aday adayı kişilerce yönlendirildiklerini ortaya koymaktadır.

Mete Han Özkan kimdir, nerelidir?
Mete Han Özkan kimdir, nerelidir?

 

Avukat Mete Han Özkan, aynı zamanda İstanbul 2 Nolu Barosu’nun ‘İdare ve Vergi Hukuku Komisyonu Başkanı olarak görev yapmaktır.


 

Yorumlar