Mesut Yar "siyaset değil hizmet" diyerek belediye başkan adayı oldu

Ünlü sunucu Mesut Yar, Muğla'nın Datça ilçesinde belediye başkan adayı oldu. CHP'den adaylık başvurusu kabul edilmeyen Yar, bağımsız aday olarak seçime girme kararı aldı.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Yar belediye başkan adayı oldu

Muğla'nın Datça ilçesi belediye başkanlığı için aday adayı olan Mesut Yar, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) tarafından aday gösterilmeyince bağımsız aday olacağını açıkladı. CHP, Datça için Aytaç Kurt'u aday olarak belirlerken, daha önce partiden aday adayı olan Yar, hizmet odaklı bir yaklaşımla bağımsız adaylığını duyurdu.

YAR'IN AÇIKLAMALARI VE VAATLERİ

Mesut Yar, Datça'nın siyasetten ziyade hizmete ihtiyaç duyduğunu vurgulayarak, bağımsız adaylığının gerekçelerini anlattı. Yar'ın ifadelerine göre, siyasal tercihlerden uzak, halkın her kesimini kucaklayacak bir belediyecilik anlayışıyla yola çıkıyor. Sorunları çözmeye odaklanacak ve vaatlerden ziyade gerçekleştirilen işlere önem verecek.

Mesut Yar, dünya görüşü ne olursa olsun Datça'nın iyiliği, güzelliği, aydınlığı, ilericiliği, bilimi ve kardeşliği savunan herkesle birlikte çalışma sözü verdi. Datça'yı yoksulluk ve yoksunluktan uzak, herkesin hakkının korunduğu bir yer olarak inşa etmeyi hedefliyor. Siyasi amblemler yerine içten gelen bir hakikat aşkıyla hareket edeceğini belirten Yar, bu yolda zorlukların farkında olmakla birlikte, cesaretin de önemli olduğunu dile getirdi.

DATÇA'NIN GELECEĞİNE DAİR VAATLER

Mesut Yar, Datça'nın turizm, tarım, enerji, altyapı, eğitim, sağlık, temizlik, yasal imar, tarih, kültür ve sanat, adalet, yaşam sevinci gibi çok geniş bir yelpazede halkın hakkını savunarak ilerleteceğini açıkladı. Datça'nın hiç kimsenin mülkiyetinde olmadığını, bizzat kendini Datçalı hisseden halka ait olduğunu ve bir mal değil, herkesin ortak hazinesi olduğunu vurguladı. Yar, Datça'nın geleceği için umut dolu bir vizyon sunarak, halkın ve çocukların kaygı duymayacağı bir geleceği hedeflediğini ifade etti.

Yorumlar