Mesut Kocagöz neden tutuklandı teleferik kazası nedeniyle tutuklanan Kepez Belediye Başkanı ne ile suçlanıyor?

Antalya Kepez'de meydana gelen teleferikkazasından sonra tutuklanan CHP'li Belediye Başkanı Mesut Kocagöz'ün ne ile suçlandığı merak ediliyor. Kocagöz, 174 kişinin mahsur kaldığı teleferik olayında baş şüpheli olarak mahkemeye çıkarılmış ve tutuklanmıştı.

Google Haberlere Abone ol
Mesut Kocagöz neden tutuklandı teleferik kazası?

12 Nisan'da Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde yer alan Sarısu-Tünektepe teleferik hattında büyük bir kaza meydana geldi. Teleferik direğinin kırılması sonucu bir kabinin düşmesiyle 1 kişi hayatını kaybetti ve 17 kişi yaralandı. Olay sonrası yapılan soruşturmalar neticesinde, 14 şüpheliden 12'si adliyeye sevk edildi. Soruşturma kapsamında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de dahil olmak üzere 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, olayla ilgili yaptığı açıklamada, Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan adli soruşturmanın detaylarını paylaştı. Bakan Tunç, bir Cumhuriyet Başsavcıvekili ve bir Cumhuriyet Savcısının koordinasyonunda oluşturulan bilirkişi heyetinin, iki iş sağlığı ve güvenliği uzmanı, iki makine uzmanı ve bir elektrik uzmanından oluştuğunu belirtti. Yapılan detaylı olay yeri incelemesi ve keşif çalışması sonrasında bir ön rapor hazırlandı.

SORUŞTURMA VE ADLİ KONTROL KARARLARI

Hazırlanan ön rapor, müşteki ifadeleri ve şüpheli savunmaları değerlendirilerek, teleferik hattını işleten firma ile hattın bakım ve onarımından sorumlu firmanın yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 14 şüpheliden 5'i tutuklanmış, 8'i hakkında adli kontrol kararı verilmiş, 1 kişi ise serbest bırakılmıştır. Bakan Tunç, soruşturmanın tüm yönleriyle titizlikle sürdürüldüğünü ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğini ifade etti.

Yorumlar