Meşhur Prens Türkiye'ye geliyor

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Türkiye'ye geliyor. Başbakan Yıldırım, Riyad'da Prens Muhammed ile bir buçuk saat görüşme gerçekleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Meşhur Prens Türkiye'ye geliyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Başbakan Binali Yıldırım'ın Suudi Arabistan ziyaretinden sürpriz bir sonuç çıktı. Başbakan Yıldırım, Suud Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman'ın Türkiye'yi ziyaret edeceğini açıkladı.

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan'daki ziyaretlerine ilişkin gazetecilere açıklamalarda bulundu. Görüşmelerinde bölgesel konular üzerinde durulduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu: "Özellikle ikili ticaretimizin daha da geliştirilmesi, savunma sanayinde müşterek projelerin hayata geçirilmesi gibi konuları ele aldık. Şunu söyleyebilirim, yüzde 90 düzeyinde konulara bakışımız, çözüm yolları bakımından bir ortak bakış açımız var."

Başbakan Yıldırım: "Suudi Arabistan-Türkiye, bölgede uzun vadede kalıcı barışın, istikrarın hakim olması için iki kilit ülkedir. Dolayısıyla bu iki ülkenin her konuda müşterek çalışması hem Türkiye bakımından hem Suudi Arabistan bakımından değil, aynı zamanda bölgesel ve küresel barış açısından da zaruridir."

BAŞBAKAN YILDIRIM PRENS İLE GÖRÜŞTÜ

Başbakan Binali Yıldırım, Suudi Arabistan Veliaht Prensi ve Savunma Bakanı Muhammed bin Selman ile görüştü.

Kral Suud Kraliyet Konukevi'nde, basına kapalı gerçekleştirilen kabul, 1 saat 30 dakika sürdü.

Prens Muhammed, Kral Selman'dan sonra tahta oturmaya hazırlanıyor.

Yorumlar

ihsan selman Müslüman olsun gelsin