Merve Sarı kimdir? Merve Sarı nerelidir, kaç yaşında?

Merve Sarı'nın kim ve nereli olduğu soruları son dönemlerde merakla soruluyor. TV 100 ve Haber Global TV haber sunucusu Sarı, ekranın genç yüzleri arasında bulunuyor.

Google Haberlere Abone ol
Merve Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Merve Sarı kimdir, nerelidir, kaç yaşında, daha önce nerede çalıştı, asıl mesleği nedir gibi sorular son dönemlerde öncesinde TV 100 şimdilerde ise Haber Global TV ekranlarından haber sunumunu izleyenler tarafından merakla soruluyor. İşte Merve Sarı'nın biyografisi:

MERVE SARI KİMDİR?

Merve Sarı, 1 Ocak 1994 tarihinde İzmir'de dünyaya geldi.

Ailesi Kafkasya’dan Türkiye’ye göç eden Oset çerkeslerindendir.

Eğitim hayatında; liseyi İzmir’de tamamlayarak, sağlık kolejinden mezun oldu. 2013 yılında Kadir Has Üniversitesi’nde İngilizce eğitim aldı. 2018 yılında burslu Haliç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler bölümünden iyi dereceyle mezun oldu. 

Merve Sarı kimdir? Merve Sarı nerelidir, kaç yaşında?
Merve Sarı 

 

Can Gürzap Dialog Eğitimden Spikerlik, Diksiyon ve Etkili İletişim Sanatı derslerini aldı. 

NTV haberde staj yapmaya başlayarak gazeteciliğe ilk adımını attı. 

TV 100 kanalında haber spikerliğine başlayarak, burada gece bülteni ve öğle haberlerini sunarak kariyerini sürdürdü. 

Hobi olarak; tenis oynar, ata biner, seyahat etmeyi çok sever, yeni yerler, kültürler, lezzetler keşfetmekten hoşlanır.

Merve Sarı kimdir? Merve Sarı nerelidir, kaç yaşında?
Merve Sarı

 

Sosyal sorumluluk projeleriyle ilgilenmeyi ve katılım saglamayı önemli bir misyon olarak benimser. Özellikle çocuk hakları ve çevre bilinci konularında çalışmalarını sürdürmektedir.

Resim yapar. Çağdaş sanatla ilgilenir. Çalışmalarında, Fütürizm, sürrealizm ve kübizm akımlarını benimseyerek çizim yapar. 

Son olarak, Haber Global TV’nin ekran yüzü oldu. 

Doğru ve tarafsız habercilik ilkesiyle, spikerlik ve gazetecilik mesleğine devam etmektedir.

Sarı, yetişme tarzı ve hayatına dair şunları söylemişti: 

Çerkes kökenli bir aileye sahip olduğum için kurallar ve hedeflerim doğrultusunda çok sıkı çalışma gelenek ve göreneklerimizden vazgeçmeme esasına göre yetiştirildim.

Çocukluğumdan itibaren sporun her alanıyla ilgilendim. Katı kurallarımız vardı evde.

Çizgi film yerine belgesel ve haber programları izlenirdi. Sonra gündeme dair gelişmeler üzerine konuşur, derin sohbetler ederek bilinç seviyemizi yükseltecek şekilde ailem beni ve kardeşlerimi yetiştirdi. Bu sayede okumayı ve yazmayı çok erken yaşta sadece 4 yaşındayken öğrendim.

İlkokulda annem teşvikleriyle bana tüm dünya klasiklerini okutmuştu. Yine ilkokul öğrencilik zamanlarımda Arapça eğitimi alarak okumayı öğrendim.

Hem Türkiye ve Dünya gündemini küçük yaştan itibaren takip edişim hem de spora ilgim nedeniyle spikerlik ve haberciliğe olan tutkum başladı. Bir nevi kariyerime giden yoldaki taşlar, çocukluğumdan itibaren örülmeye başladı diyebilirim.

GASTE24.COM'A VERDİĞİ RÖPORTAJDAN

Merve Sarı, Gaste24.com sitesine verdiği bir röportajında gazetecilik üzerine önemli değerlendirmelerde bulunmuştu.

İşte o röportaj:

Haberciliğin Sizin İçin Anlamı Ne?

Haber, eşittir hayat bana göre... Hayatın ta kendisine ayna tutmak, insanlara ve gerçekliğe tüm çıplaklığıyla korkusuzca dokunabilmektir. Şeffaflıktır… En çok ta cesaret işidir.

Her sabah kalkar Dünya ve Türkiye gündemini okur, güne bu şekilde başlarım. Bu alışkanlık size bir süre sonra hem iş hem sosyal hayatta büyük bir donanım sağlıyor. Araştırdığın ve okuduğun kadar varsındır işinde. Haber benim hayatım. Habercilik ise sanattır.

Türkiye’de Basın özgürlüğü çok eleştiriliyor. Bu Konuda Sizin Yorumunuz Nedir?

‘Yanlış üslup doğru sözün katilidir’ derler. En sert eleştirileri ve konuşmaktan korkulan konuları inanın bana doğru üslupla karşındakini yargılamayarak yönelttiğinde hiçbir sorun yaşamaz gazeteci. Bugün ülkemizde basının özgür olmayışı, tutuklu gazeteciler söylemlerini bu nedenle doğru bulmuyorum. Her şeyi herkese sorabilirsiniz. Ama suçlayıcı ve itibar suikasti olarak yargısız infaz yaparak toplumda o kişiyi küçük düşüren hatta linç kültürünü tetikleyen bu tavrı doğru bulmuyorum. Ne yazık ki hata kabul etmeyen bir mesleğimiz var tıpkı insan hayatının emanet edildiği doktorlar gibi. Doktorun hatası nasıl hastasının ölümüne yol açıyorsa, doktorun kutsalı nasıl insan hayatıysa bizim de mesleğimizin kutsalı haberin ve bunu ifa etme sanatındır. İyi bir haberci ikisine de sahip olmak zorunda bu nedenle. Aksi durumda kötü olaylar yaşanabiliyor.

Dünyadan Beğendiğiniz Gazeteciler Var Mı?

Evet var tabii ki… Mesela; Peter Jennings, Connie Chung ve Cristiane Amanpour

Güne Nasıl Başlar, Nasıl Devam Edersin? İş Hayatında 1 Gününü Anlatır Mısın?

Sabahları kahvaltı yapmam. Güne kahve ile başlarım. Hatta bardaklar dolusu diyebilirim. Gündeme dair okumalarımı yaparım. Ardından fiziksel egzersizlerle, yoğun bir güne bedenimi hazırlarım. Öğlen gibi işe gelirim. Editör arkadaşlarla sohbet ederiz, canlı yayında neleri ele alacağımıza dair geniş toplantı yaparız. Sürpriz bir şeyin olup olmayacağı konuşulur. Editör arkadaşlar ön masa çalışmalarını yaparlar öncesinde. Tüm haberleri en ince ayrıntısına kadar inceleyip, beynimde yayını canlandırırım. Yayına son bir saat kala özellikle çok yoğunluk yaşanıyor. Son yarım saatte ise masamın başına geçerim tüm haberleri ve canlı bağlantıları incelerim. Son dakika ve gelişmeler var mı diye de kontrol ettikten sonra stüdyoya geçiyorum.

Mesleğindeki Hedefin Ne?

Mesleğimde marka oluşturabilmek. Takriben "Marka olduğu ve tarafsızlığına inanıldığı için, iyi bir gazetecinin tüm röportaj tekliflerine "evet" cevabı gelir. Çünkü yaptığı gazetecilikte röportajların sıkıcı olmamasına dikkat eder. Canlı yayınlarda güçlü hitabetin, samimi sunuşun, herkesi ilgilendiren çok iyi araştırılmış sorunlara mercek tutan, dar çevreye değil milyonlara hitap etmek mesleki ana formlarımdır. Yaptığım iş topluma güven vermeli. Olmazsa olmazım budur.

Yorumlar