Mersin'de toprağa gömülü patlayıcı ve silah bulundu

- Kentte yapılan operasyonda PKK mensuplarınca toprağa gömüldüğü belirlenen 24 kilo 545 gram patlayıcı madde, 126 litre sıvı patlayıcı, 4 kalaşnikof ve mühimmat ele geçirildi

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de toprağa gömülü patlayıcı ve silah bulundu

MERSİN (AA) - Mersin'de toprağa gömülü 24 kilo 545 gram patlayıcı madde, 126 litre sıvı patlayıcı, 4 kalaşnikof ve mühimmat ele geçirildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan açıklamaya göre, terör örgütü PKK mensuplarınca 16 Nisan'daki halk oylaması öncesi toplumda kaos ve kargaşa yaratmak, huzur ve güven ortamını bozmak, kentte özellikle güvenlik güçlerine, hassas durumdaki kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik muhtemel eylemlerde kullanılmak amacıyla patlayıcı madde ve mühimmat gömülmüş olabileceği bilgisi üzerine çalışma başlatıldı.

Başsavcılığın koordinasyonunda kent merkezi ve Tarsus ilçesinde MİT, jandarma ve emniyet görevlilerince yapılan operasyonda toprağa gömülü 24 kilo 545 gram patlayıcı madde, 126 litre sıvı patlayıcı, 8 kapsül, 8 el bombası, 4 kalaşnikof ve 12 şarjör, 360 fişek ve bir ateşleyici düzenek ele geçirildi.

Mersin Valiliği de operasyonun, Mardin'in Nusaybin ilçesine bağlı sözde "Ömeryan bölgesi"ndeki operasyonların devamında, kentte yapılan çalışmalar neticesinde düzenlendiğini açıkladı.

Nusaybin ilçesi kırsalındaki sözde "Ömeryan bölgesi"nde 12 Şubat'ta terör örgütü PKK'ya yönelik "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Aydemir Operasyonu" başlatılmıştı.

Yorumlar