Mersin'de koyun keçi yetiştiricilerine sertifikaları verildi

- Milli Eğitim Bakanı Yılmaz: - "Türkiye'nin tarım ihracatı ne kadardı? 4 milyar dolardı. Şimdi ne kadar? 16 milyar dolar. Üretmeden ihraç edebilir misin? Nüfusumuz biz geldiğimizde 66 milyondu, şimdi 81 milyon. 3-5 milyonluk, 2'şer milyonluk 10 tane devleti eklemişiz, yetmez. 30 milyonun üzerinde de turisti ülkemizde ağırlıyoruz, besliyoruz. Bir de yabancı ülkelere de yardım ediyoruz. Allah için tarımda üretim olmasa bunlar yapılabilir mi?"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de koyun keçi yetiştiricilerine sertifikaları verildi

MERSİN (AA) - Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Türkiye'nin tarım ihracatı ne kadardı? 4 milyar dolardı. Şimdi ne kadar? 16 milyar dolar. Üretmeden ihraç edebilir misin? Nüfusumuz biz geldiğimizde 66 milyondu, şimdi 81 milyon. 3-5 milyonluk, 2'şer milyonluk 10 tane devleti eklemişiz, yetmez. 30 milyonun üzerinde de turisti ülkemizde ağırlıyoruz, besliyoruz. Bir de yabancı ülkelere de yardım ediyoruz. Allah için tarımda üretim olmasa bunlar yapılabilir mi?" dedi.

Yılmaz, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba ve Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan'ın katılımıyla Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen toplantı ve sertifika dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, her alanda olduğu gibi tarımda da devrim yaptıklarını söyledi.

Şeyh Edebali'nin "Nereden geldiğini unutma ki nereye gideceğini şaşırmayasın." sözünü anımsatan Yılmaz, "Şimdi et ithal ettiğimiz için tarımda her şey kötüye gidiyormuş gibi bir algı oluşturulmaya çalışılıyor." ifadesini kullandı.

Yılmaz, bu konuyu en iyi çiftçilerin bileceğini belirterek, şöyle devam etti:

"Çok net söylüyorum, Türkiye'nin tarım ihracatı ne kadardı? 4 milyar dolardı. Şimdi ne kadar? 16 milyar dolar. Üretmeden ihraç edebilir misin? Nüfusumuz biz geldiğimizde 66 milyondu, şimdi 81 milyon. 3-5 milyonluk, 2'şer milyonluk 10 tane devleti eklemişiz, yetmez. 30 milyonun üzerinde de turisti ülkemizde ağırlıyoruz, besliyoruz. Bir de yabancı ülkelere de yardım ediyoruz. Allah için tarımda üretim olmasa bunlar yapılabilir mi? Köylü nüfusu azaldı değil mi? Süt üretimi arttı mı? Arttı. Köy nüfusu azaldığı halde sütün üretimi nasıl artar? Hayvan olmadan süt olur mu? Et üretimi arttı mı? Arttı. İyi ama niye et ithal ediyoruz? Et tüketimimiz de arttı, onu da bilelim. Biraz zenginleştik, onu da çok net söyleyelim."

- "İki köylüden birinde traktör var"

Kendisinin de köy çocuğu olduğunu ifade eden Yılmaz, "Bizim köyümüzde tek bir traktör yoktu. Bütün köylüler beklerdi, tek bir traktör gelirdi, bütün tarlaları sürer giderdi ya da biçerdöver geldiğinde beklerlerdi, bir tane gelir, biçer ondan sonra giderdi. Köyünde şimdi traktör olmayan var mı? Eskiden bizde hiç yoktu da şimdi iki köylüden birisinde var. Hatta, 'Değil ikisinden birinde hepsinde var efendim.' diyorlar." diye konuştu.

Bakan Yılmaz, yaylalarda yaşayan köylülerin durumunu iyileştirmek için de çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi güneş paneliyle elektriği Toros Dağları'nın en başına taşıyoruz. Konteynerleri gördük değil mi? Hayvanlarımız gölgeye gider ama ya bir ağacın ya bir kayanın gölgesinde kalırdı. Şimdi gördük işte gölgelikler yapıyoruz. Allah'a hamd olsun gerçekten çok iyi bir noktadayız. Necip Fazıl'ın bir sözü var, 'Çoğu gitti azı kaldı.' diye. 'Ekmek gibi azizleşen' dava, emeği ve milli iradeyi her şeyin üzerinde tutma davasıdır. Allah birliğimizi ve dirliğimizi daim ettikçe, eksiklerimizi de hep birlikte giderecek, Türkiye'nin yarınını bugünden daha güzel yapacağız. Çalışmaya devam ederek büyük Türkiye hayaline ulaşacağız."

Yorumlar