Mersin'de etkili olan yağışlar ölüme neden oldu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kırmızı kodlu uyarı verilen Mersin'de aşırı yağışlar hayatı olumsuz etkiledi. İlde eğitime bir gün ara verilirken Erdemli'de meydana gelen heyelanda bir kişi hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol
Yağışlar Mersin'i vurdu, ölü var, okullar tatil

Mersin için 'Kırmızı kod'lu uyarı ile uyarı yayınlayan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, kentte yağışların ardından sel felaketlerinin yaşanabileceğine dikkat çekmişti. Dünden bu yana kent genelinde etkili olan yağışlar hayatı olumsuz etkilerken kent genelinde okullar tatil edildi. 

Büyükşehir belediyesi ekipleri sel çalışmalarına başlarken Erdemliş ilçesinde yağışlar nedeniyle heyelan meydana geldi. Erdemli ilçesinin Çeşmeli Mahallesi'nde Burhan Dede mevkiinde yağış nedeniyle meydana gelen heyelanda, 6 kişilik ailenin yaşadığı baraka çöktü. Aile üyeleri kendi çabalarıyla moloz yığınlarının için çıkmayı başarırken çocuklarının babalarına ulaşamaması üzerine itfaiye ekipleri haber verildi. 1,5 saat süren kurtarma çalışmalarının ardından talihsiz adamın cansız bedenine ulaşıldı. Talihsiz adamın cenazesi otopsi için Mersin Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

OKULLAR TATİL EDİLDİ

Hayatı olumsuz etkileyen yağışların ardından Gülnar, Erdemli ve Çamlıyayla ilçelerinde okullar tatil edildi. 

MUT'TA OTOMOBİL DEREYE UÇTU: 1 KİŞİ KAYIP

İlde hayatı fel eden yağışların etkisi altındaki bölgelerden biri olan Mut ilçesinde dün akşam Ali Büyükgüdük yönetimindeki 42 J 9555 plakalı otomobil yağmur nedeniyle kayganlaşan yolda kontrolden çıktı. Sürücüsünün kontrol edemediği araç dereye uçarken ihbarla olay yerine gelen AKUT ekipleri, dereye uçan otomobildeki Büyükgüdük'ü yaralı olarak kurtardı. Büyükgüdük'in yanındaki Yunus Gök'ün ise derede akıntıya kapılıp kaybolduğunu söylemesi üzerine arama çalışmaları başlatıldı.

KAYIP KİŞİNİN DE CESEDİ BULUNDU

AKUT ekipleri, dereye düşen otomobildeki Büyükgüdük'ü yaralı olarak kurtarırken, beraberindeki Yunus Gök ise akıntıya kapılıp kaybolmuştu.

Sabaha kadar devam eden arama çalışmaları sonunda kayıp şahsın cesedi, kaza yerinin 500 metre aşağısında ağaca takılı halde bulundu.

Yorumlar