Mersin'de engelli öğrenciler mehter eşliğinde yürüdü

- Erdemli ilçesinde engelli öğrenciler, farkındalık yaratmak amacıyla "Tohum toprağa, engelli topluma emanettir", "Engelli insana saygı insanlığa saygıdır" yazılı dövizlerle yürüdü

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de engelli öğrenciler mehter eşliğinde yürüdü

MERSİN (AA) - Mersin'in Erdemli ilçesinde Engelliler Haftası etkinlikleri kapsamında engelli öğrenciler ve velileri, mehter takımı eşliğinde ''farkındalık" yürüyüşü yaptı.

Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Merkezi öğrenci ve velileri, Erdemli kent merkezindeki Atatürk Caddesi'nden mehter takımının çaldığı marşlar eşliğinde, ellerinde "Tohum toprağa, engelli topluma emanettir", "Engelli insana saygı insanlığa saygıdır" yazılı dövizlerle Saim Göküş Parkı Şehitlik Anıtı önüne kadar yaklaşık 1 kilometre yürüdü.

Bu yıl ikincisi düzenlenen yürüyüşe, Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, şube müdürleri ve 250 engelli öğrenci ile velileri katıldı. Engelli çocukların yürüyüşü vatandaşlar tarafından alkışlandı.

Erdemli İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Metin, yürüyüşün ardından yaptığı açıklamada, 10-16 Mayıs arasının Engelliler Haftası olduğunu anımsatarak, bu amaçla "Engelliler Haftası Farkındalık Yürüyüşü" düzenlediklerini söyledi.

Yürüyüşle toplumda farkındalık yaratmak istediklerini dile getiren Metin, şöyle konuştu:

"Türkiye nüfusunun yüzde 13'ü engelli vatandaşlarımızdan oluşuyor. Bu da yaklaşık 8 milyon vatandaş ediyor. Erdemli'de 1. ve 2. Kademe Özel Eğitim Uygulamaları okullarımızda toplam 370 öğrencimiz eğitim görüyor. Çok yakında 3. kademe eğitim merkezimizin de açılmasıyla engelli öğrencilerimizin hiçbiri açıkta kalmayacak ve eğitimlerini sonuna kadar devam ettirecekler. Engelliler Haftası dolayısıyla bir hafta boyunca çeşitli etkinliklerimiz var. Bu etkinliklere bütün halkımızı bekliyoruz."

Arpaçbahşiş Özel Eğitim Uygulama Merkezi Müdürü Necati Çevik de engellilerin toplumda normal bir yaşam sürmesini sağlamayı amaçladıklarını belirterek, "Engellilerimize daha çok zaman ayırmalı ve onlarla birlikte zaman geçirmeliyiz. İnşallah bütün engeller kalkar ve engelsiz bir toplum olarak hep birlikte güzel bir şekilde yaşam sürdürürüz." dedi.

Yorumlar