Mersin'de 3 köprülü kavşağın açılışı gerçekleştirildi

- Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan: - "Kentte sadece atar damarlara değil, kılcal damarlara da dokunuyoruz. Bugünkü köprülü kavşağımız da bunun en güzel örneği. Bugün bizim için mutlu, huzurlu bir gün. Hem otoyol bağlantısını güçlendiriyoruz, buradaki trafik sıkışıklığını gidereceğiz hem de kırsal alana geçişlerimiz çok daha kolay ve rahat bir şekilde gerçekleşecek" - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek: - "Şu an dünyada 10 büyük ulaştırma projesinin 6'sı ülkemizde gerçekleştiriliyor"

Google Haberlere Abone ol
Mersin'de 3 köprülü kavşağın açılışı gerçekleştirildi

MERSİN (AA) - Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Kentte sadece atar damarlara değil, kılcal damarlara da dokunuyoruz. Bugünkü köprülü kavşağımız da bunun en güzel örneği. Bugün bizim için mutlu, huzurlu bir gün. Hem otoyol bağlantısını güçlendiriyoruz, buradaki trafik sıkışıklığını gidereceğiz hem de kırsal alana geçişlerimiz çok daha kolay ve rahat bir şekilde gerçekleşecek." dedi.

Elvan, Mezarlık 2, Çamtepe ve Kargıpınarı Köprülü kavşaklarının açılışı için merkez Toroslar ilçesindeki Mezarlık 2 Köprülü Kavşağı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, bugünün Mersin için önemli, güzel bir gün olduğunu söyledi.

Bugün 3 açılışı birden gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getiren Elvan, bu köprülü kavşakların Mersinlilere güzel birer hediye olduğunu aktardı.

Elvan, Mersin'de çok büyük projelere imza attıklarını belirterek "Kentte sadece atar damarlara değil, kılcal damarlara da dokunuyoruz. Bugünkü köprülü kavşağımız da bunun en güzel örneği. Bugün bizim için mutlu, huzurlu bir gün. Hem otoyol bağlantısını güçlendiriyoruz, buradaki trafik sıkışıklığını gidereceğiz hem de kırsal alana geçişlerimiz çok daha kolay ve rahat bir şekilde gerçekleşecek." ifadesini kullandı.

Çamtepe Kavşağı'nın önemli bir sorun olduğunu ve bu sorunun giderilmesi için 2015 seçimlerinden sonra gelen talepler doğrultusunda çalışmalara başladıklarını vurgulayan Elvan, şöyle konuştu:

"Orada 4'lü bir kavşak gerçekleştirdik. Hangi yöne olursa olsun muhteşem bir kavşak oluşturduk. Diğer taraftan Erdemli girişi trafik yoğunluğu açısından yaz aylarında çok sıkıntı çektiğimiz bir yol. Orada da Kargıpınarı Köprülü Kavşağı inşa ederek trafiği bir nebze de olsa rahatlatma girişiminde bulunduk ve bunun da açılışını gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde Çeşmeli-Taşucu Otoyolu'nun ihalesi tamamlanacak ve ihaleyi kazanan firma belli olacak. 2018 yılında otoyolun yapımına başlayacağız. Akdeniz Sahil Yolu'ndaki çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. 8-10 saatlik yolu 4 saate düşürüyoruz. Şu ana kadar Mersin sınırları içerisinde 11 tünelimiz açıldı. Son 2 yılda 10 tünle 2 viyadüğün açılışını gerçekleştirdik. Daha nice yolları, tünelleri birlikte gerçekleştireceğiz."

Elvan, bugünün Türkiye için önemli bir gün olduğunu, Türkiye'nin en uzun tüneli Ovit'in açılışının gerçekleştirileceğini anımsattı.

- "Dünyadaki 10 büyük ulaştırma projesinin 6'sı ülkemizde gerçekleştiriliyor"

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek de bugün hem Türkiye'nin hem de Mersin'in 16 yıl öncesine göre çok daha iyi konumlara yükseldiğini ifade etti.

Türkiye'nin ulaşım ve iletişim altyapısına yapılan yatırım tutarının 474 milyar lirayı aştığını aktaran Coşkunyürek, "2002 yılında 6 bin kilometre bölünmüş yol mevcutken bugün 26 binin üzerine çıktık. Şu an dünyada 10 büyük ulaştırma projesinin 6'sı ülkemizde gerçekleştiriliyor. Kuzey Marmara Otoyolu, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü ve Avrasya Tüneli gibi dev karayolu projelerini hizmete açtık." diye konuştu.

Coşkunyürek, bugüne kadar Mersin'e bakanlık olarak yaptıkları yatırımların toplam tutarının 6 milyar liraya ulaştığını, kente 228 kilometre yeni bölünmüş yol yaptıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından Bakan Elvan, Bakan Yardımcısı Coşkunyürek, Mersin Valisi Ali İhsan Su, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, köprülü kavşakların açılışını gerçekleştirdi.

Elvan, daha sonra kendi kullandığı otomobille Mersin Valisi Ali İhsan Su ile köprülü kavşak ve tünellerden geçti.

Yorumlar