Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir?

Mersin Şehir Hastanesi'nin yıkıldığına dair sosyal medyada yer alan bilgilerin doğru olup olmadığı merakla araştırılırken, işin aslıyla ilgili gerçek bilgiler geldi.

Google Haberlere Abone ol
Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir

Mersin Şehir Hastanedis depremde yıkıldı mı, hasar aldı mı soruları bugünün en çok cevabı merak edilen sorularından biri oldu.

Deprem sonrası internet ortamında yalan ve yanlış bilgileri bilinçli bir şekilde yaymaya çalışanların önü arkası kesilmiyor.

Hemen hemen her konuda yanlış bilgi yayanlar oluyor. 

Yayılan iddialardan biri de Mersin Şehir Hastanesi'nin yıkıldığı yönündeydi.

Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir
Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir

 

Peki, Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İddiaların aslı nedir?

Türkiye'nin Güneydoğu Bölgesi'nde 10 ili ağır şekilde etkileyen depremde çok sayıda bina enkaza döndü ve yüzlerce can kaybı yaşandı. Depremin ardından kamu kuruluşları afetzedelere yardım etmek, enkaz altında kalanları kurtarmak ve yaralıları tedavi etmek için seferber oldu. Afet bölgesi çevresindeki hastaneler yaralılara müdahale için yoğun şekilde mücadele ederken, sosyal medyada art niyetli paylaşımların hedefi oldular.

Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir
Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir

 

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerden birisi Mersin oldu. Şehirdeki bazı binaların dış cepheleri hasar aldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 3 Şubat 2017 tarihinde açıklan Mersin Şehir Devlet Hastanesi'nin de dış cephesindeki fayans kaplama da zarar gördü. Ancak sosyal medyada hastanenin "Mersin'de çatlayan tek bina" olduğu yazıldı.

Bazı hesaplar, yapının ortadan ikiye bölündüğünü ve kullanılamaz hale geldiğini öne sürdü. Mersin Şehir Hastanesi'nin boşaltıldığı yazıldı.

Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir
Mersin Şehir Hastanesi yıkıldı mı? İşin aslı nedir

 

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, Sağlık Bakanlığı yetkilileri ile temasa geçti. Yapılan açıklamada, "Hastanede hiçbir sorun yok, sapasağlam duruyor yapı. Dış cephedeki fayanslarda ufak çaplı bir sorun var." ifadelerine yer verildi.

Mersin İl Sağlık Müdürlüğü, resmi Twitter hesabından bir bilgi notu paylaştı. Vatandaşlara yapılan açıklamada "İlimizde Mersin Şehir Hastanemiz başta olmak üzere tüm sağlık tesislerimiz ve sağlık personellerimiz olağanüstü özveri ve tam kapasite deprem bölgesinden gelen yaralılarımıza hizmet vermektedir. Mersin Şehir Hastanemizin depremden zarar gördüğüne dair yapılan paylaşımlar gerçek dışı olup bilgi kirliliği oluşturan hesaplar hakkında gerekli işlemler adli mercilerimiz tarafından yapılmaktadır" ifadelerine yer verildi.

Anadolu Ajansı Teyit Hattı, Mersin Şehir Hastanesi içerisinde yer alan bazı işletme çalışanlarıyla da temasa geçti. Hastanenin aktif şekilde çalıştığı öğrenildi. Ayrıca, binanın ön cephesinden çekilen fotoğraflar sayesinde hastanede, iddia edildiği gibi herhangi derin bir çatlağın olmadığı tespit edildi.

 

Yorumlar