Mersin Çocuk Üniversitesi’nde çocuklar öğrenmeyi öğreniyor

Mersin’de geçen yıl Şubat ayında kurulan Mersin Çocuk Üniversitesi, eğitime sunduğu yenilikçi yaklaşımla çocukları ezberci öğretim sisteminden uzaklaştırarak öğrenmeyi öğretmeyi hedefliyor.Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi,...

Google Haberlere Abone ol
Mersin Çocuk Üniversitesi’nde çocuklar öğrenmeyi öğreniyor

Mersin’de geçen yıl Şubat ayında kurulan Mersin Çocuk Üniversitesi, eğitime sunduğu yenilikçi yaklaşımla çocukları ezberci öğretim sisteminden uzaklaştırarak öğrenmeyi öğretmeyi hedefliyor.

Mersin Valiliği, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi, Ortadoğu Teknik Üniversitesi ve Mersin Ticaret ve Sanayi Odası işbirliğiyle 2016 Şubat’ta hayata geçirilen Mersin Çocuk Üniversitesi Yenilikçi Öğretim Uygulamaları Pilot Çalışması olan Yenişehir İlkokulu 1-C Sınıfı öğrencileri, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı’yı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarete, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü ve Mersin Çocuk Üniversitesi Yürütme Kurulu Başkanı Adem Koca, projenin sanat danışmanlarından Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Nurseren Tor, Yenişehir İlkokulu Müdürü Ali Berk, Yenişehir İlkokulu 1-C Sınıf Öğretmeni Gülçin Şahin Köklüdağ ve Mersin Çocuk Üniversitesi Koordinatörü Soner Yurtdaş da katıldı.

Ziyarette, projeyle ilgili bilgiler veren Koordinatör Yurtdaş, uygulanacak pilot çalışma ile 30 çocuktan oluşan bir sınıftaki öğrencilerin 4 yıllık eğitim sürecine yayılan, eğitimde yenilikçi bir model geliştirmeyi hedeflediklerini söyledi. Bu kapsamda, eğitim ortamı iyileştirilerek, sınıf içinde gerçekleştirilecek uygulama ve faaliyetlerde bu ortamın destekleyici ve kolaylaştırıcı olmasının sağlanacağını belirten Yurtdaş, “Duruma dayalı öğrenme perspektifi ile yenilikçi öğretim uygulamaları geliştirilerek öğrencilerin ezberci öğretim sisteminden uzaklaştırılması, öğrenmeyi öğrenmiş, yaratıcı, ilgi ve yeteneğine uygun beceriler geliştirmiş, özgün düşünce ve projeler geliştirebilen, edinimlerini hayatlarına yansıtıp kullanabilen bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlanması amaçlanmaktadır” dedi.

Öğrencilerle sohbet eden Rektör Çamsarı, eğitim ve öğretime yenilikçi bir anlayış sunan projenin hayırlı olmasını dileyerek, öğrencilere birer hediye verdi.

Yorumlar