Merkez Bankasının faiz indirimine devam etmesi

- İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Demirtaş: - "Bu indirim, hükümetin açıkladığı üretim ve yatırım reform paketlerine de önemli bir destek niteliği taşıyacak ve yatırım iklimini daha da güçlendirecektir" - "Bu zincire bankalar da katılarak kredi faizlerini indirmeli"

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankasının faiz indirimine devam etmesi

İZMİR (AA) - İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) faiz koridorunun üst bandını yüzde 9,50'den 9'a çekmesini son derece olumlu karşıladıklarını bildirdi.

Demirtaş, yaptığı açıklamada, faizlerin gelişmiş ülkeler seviyesine inmesini her zaman talep ettiklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Kredi faiz oranlarının daha da aşağı çekilebilmesi için Merkez Bankasının yaptığı her faiz indirimi büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz indirimin ardından da 'Faiz indirimlerinin devam etmesini bekliyoruz' demiştik. Nitekim, Merkez Bankası da bu çağrımıza olumlu yanıt verdi. Yeni hükümetimiz, Başbakan Binali Yıldırım ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a da indirime verdikleri destek için teşekkür ediyoruz." dedi.

Demirtaş, söz konusu düşüş kararının ekonomik olarak olumlu sinyaller verdiğini, iş gücü ve hizmet enflasyonun artışında temkinli olunması gerektiğini belirtti.

Faizlerin aşağı çekilmesinin ancak enflasyon oranları kalıcı bir şekilde aşağı çekildiğinde daha fazla anlam kazanacağına işaret eden Demirtaş, şunları kaydetti:

"Faiz indirimlerinin devamını ama bunun yanında mali disiplinin de korunmasını ümit ediyor ve bekliyoruz. Tabii önemli bir diğer beklentimiz de Merkez Bankasının faizde yaptığı bu indirimin kredi faizlerine de yansıması. Hükümetimizin art arda açıkladığı paketler ile ülkemizde yeni bir yatırım seferberliğine başlanması hedefleniyor. Hükümetimiz destek veriyor, reel sektör heyecanlı. Bu zincire bankalar da katılarak kredi faizlerini indirilmeli. Bu indirim, hükümetin açıkladığı üretim ve yatırım reform paketlerine de önemli bir destek niteliği taşıyacak ve yatırım iklimini daha da güçlendirecektir."

Yorumlar