Merkez Bankası Genel Kurulu

- TCMB Başkanı Çetinkaya: - "Merkez Bankası olarak ana hedefimiz fiyat istikrarı. İkinci bir hedef olarak değerlendirebileceğimiz finansal istikrarın desteklenmesi hususunda elimizdeki tüm araçları etkin bir biçimde kullanmaya ve sonuç almak için çaba göstermeye devam ediyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Merkez Bankası Genel Kurulu

ANKARA (AA) - Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Merkez Bankasının ana hedefinin fiyat istikrarı olduğunu belirterek, "İkinci bir hedef olarak değerlendirebileceğimiz finansal istikrarın desteklenmesi hususunda elimizdeki tüm araçları etkin bir biçimde kullanmaya ve sonuç almak için çaba göstermeye devam ediyoruz." dedi.

Çetinkaya, Merkez Bankası İdare Merkezi Toplantı Salonu'nda düzenlenen 86. Hesap Dönemi Olağan Genel Kurulunda hissedarların eleştirilerini yanıtladı.

Banka hisselerinin zamanla değerinin önemli oranda düşmesine yönelik hissedarların açıklamalarına yanıt veren Çetinkaya, hissedarların benzer sorunlarının olduğunu söyledi.

Bankanın kuruluş aşamasında gerçek kişilerin de hissedar olabildikleri bir modelin oluşturulduğunu ifade eden Çetinkaya, "Ama tarihsel süreç içinde ortaklık yapımız, bununla birlikte kanuni çerçeve farklı şekillenmiş durumda. Merkez Bankası yönetimi olarak biz bu hususu mutlaka gündemimizin bir maddesi olarak tutuyoruz. Umarım önümüzdeki dönemde hissedarlarımıza farklı açılımlar imkanı olur." diye konuştu.

Kar dağıtımı ile ilgili eleştirileri de yanıtlayan Çetinkaya, Bankanın 2017'deki karının önemli bir kısmının döviz kalemlerinden geldiğini kaydetti.

Çetinkaya, hissedarların ekonomik göstergelere ilişkin değerlendirmelerine karşılık olarak, "Merkez Bankası olarak ana hedefimiz fiyat istikrarı. İkinci bir hedef olarak değerlendirebileceğimiz, yasada da yerini bulan finansal istikrarın desteklenmesi hususunda elimizdeki tüm araçları etkin bir biçimde kullanmaya ve sonuç almak için çaba göstermeye devam ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar