Merkel Çark etti: Yardıma hazırız

Daha önce Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılar için yardım sözü veren Avrupa Birliği bu sözlerini yerine getirmemiş, Cumhurbaşkanı Erdoğan ise sığınmacıların Türkiye için ağır bir mali yük olduğunu gerekirse sınırları açıp Suriyelilerin geçişine izin vereceklerini açıklamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Merkel Çark etti: Yardıma hazırız

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sık sık Avrupa Birliği'ne yönelik Suriyeli mülteci eleştirisine Almanya'dan yanıt geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye'ye gerekirse yardıma hazır olduklarını belirtti.

Başbakan Angela Merkel Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkoviç ile Zagreb'de bir araya geldi. Burada düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Merkel, yaklaşık 3,5 milyon sığınmacıya ev sahipliği yapan Türkiye'ye bu sığınmacıların barınma masrafları için gerekirse bir kez daha mali yardım yapılması gerektiğini söyledi.

Deutsche Welle Türkçe'de yayınlanan habere göre; Merkel, "Örneğin ben buna hazırım" diye konuştu. Merkel, Plenkoviç ile görüşmesinde Avrupa Birliği (AB) sınırılarının korunması kapsamında, Türkiye ile AB arasında imzalanan mülteci mutabakatını da ele aldıklarını belirtti.

YARDIM VAAT ETMİŞLERDİ

AB ile Türkiye arasında 2016 yılında sürdürülen görüşmelerde Avrupa Birliği üyesi ülkeler Türkiye'ye sığınmacılar konusunda 6 milyar avro vaat etmiş ancak bu sözü yerine getirememişti. Mutabakata göre, Türkiye AB üyesi olan Yunan adalarına sığınmacıların geçişine izin vermeyecek ve iltica başvurusu kabul edilmeyenleri de geri alacaktı.

Yorumlar