Merkel, Almanları korkutarak içeride tutmayı başarıyor

Almanya Başbakanı Merkel, ülkesindeki koronavirüs salgınının halkın yüzde 60-70'ine bulaşacağını belirterek ülkede büyük paniğe neden olmuştu. Ancak yaptığı açıklamalar işe yaramıştı. Almanya, en az kayıp veren ülkeler arasında yer alıyor. Merkel şimdi bir kez daha benzer açıklamalarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Merkel'den Almanları korkutan yeni açıklama

Koronavirüs salgınının ortaya çıktığı ilk günlerde herkesi korkutan açıklamalarda bulunan Almanya Başbakanı Merkel, yeni açıklamalarıyla da korkuttu. ilk açıklamaları işe yarayan Merkel, bu yolla Alman halkını daha dikkatli olmasını sağlıyor. Çünkü şu ana kadar en düşük can kaybı oranına sahip ülkelerden birisi Almanya oldu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel'den kritik koronavirüs açıklaması geldi. Bundestag Parlamentosunda konuşma yapan Almanya Başbakanı Merkel, Almanya'nın hala korona virüs salgınının başında olduğunu ve bununla uzun süre yaşamak zorunda kalacaklarını söyledi.

"Salgının başındayız, ancak zaman kazandık. Durum oldukça ciddi. Ülke genelinde başarıyla ulaşmamız Avrupa olarak birlikte hareket etmemize bağlı. Virüsü yenmeden günlük hayatımıza dönemeyiz" diyen Merkel, sağlık sisteminin iyi kullanıldığını açıkladı.

ALMANYA'DA SON DURUM

Alman Robert Koch Enstitüsü tarafından yayınlanan korona virüs raporuna göre, ülkede son 24 saatte 2 bin 352 kişide daha koronavirüs tespit edildi.

Almanya genelinde vaka sayısı 148 bin 46'ya yükseldi. Ölü sayısı ise 5 bin 94'e ulaştı.

DÜNYADA SON DURUM

Dünya genelinde şu ana kadar 2 milyon 646 bin kişide koronavirüs bulundu.

Şu ana kadar 185 bin kişi hayatını kaybetti.

 

Yorumlar