Merih Demiral'ın sakatlığından kötü haber

Milli Takım'ın gözde oyuncularından ve Juventus oyuncusu Merih Demiral'ın sakatlığı herkesi üzdü. Uzmanlar, Demiral'ın alt aydan önce sahalara dönemeyeceğini söylüyor.

Google Haberlere Abone ol
Merih Demiral'dan taraftarı üzecek haber

Milli Takım oyuncusu Merih Demiral'ın sakatlığıyla ilgili uzmanlardan karamsar açıklamalar geliyor. Uzmanlar, Merih'in istese bile altı aydan önce sahalara çıkmayacağını savunuyor. Merih'in dizinde oluşan hasarın iyileşmesi için minimum altı aya ihtiyaç olduğu belirtiliyor. 

Merih Demiral Juventus - Roma maçında 15. Dakikada sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalmış, stadyumu da koltuk değnekleriyle terk etmişti. 

Yeni Şafak gazetesine konuşan Spor Cerrahi Uzmanı Mustafa Tekkeşin, Merih Demiral'ın sakatlığına dair önemli detaylar verdi. 

Tekkeşin, oyuncunun kısa süre içerisinde ameliyat olacağını belirtirken ön çapraz bağ yırtığının yanında bir de menisküs yırtığı olmasının dönüş sürecini uzatabileceğini belirtti.

Tekkeşin açıklamasında şu önemli tespitlerde bulundu: Oyuncunun ön çapraz bağ kopmasının yanında bir de menisküs yırtığı var. Bu dönüş sürecini uzatacak bir durum. Eğer yırtık büyükse ve dikiş gerektiriyorsa iyileşme süreci de gecikecektir. Bu kadar ciddi bir sakatlığın ardından çok ciddi bir turnuvaya hazır olması zor gözüküyor. Bağ kopmalarında oyuncu 6 ay sonra aktif sporuna döner. Ancak burada menisküs ile ilgili de bir yırtık mevcut. Merih'e bıraksak 3 ay sonra dönmek ister ancak bu süreç futbolcuya bırakılmayacak kadar hassas.

 

Yorumlar