Mercedes fabrikasına leopar alarmı

Mercedes fabrikasının bulunduğu alana giren leopar üretimin durmasına neden oldu. Yaklaşık 4 saatlik bir üretim kesintisine neden olan leoparı çıkarmak kolay olmadı.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes fabrikasına leopar alarmı

Mercedes'in Hindistan'ın Chakan ilindeki fabrikasına leopar sızıntısı yaşandı.

Leoparın üretim tesislerine girmesiyle birlikte faaliyet bir anda durdu.

Leoparın sabah saatlerinde tesise girdiğinin tespit edilmesiyle birlikte, tüm çalışanların sorunsuz şekilde tahliye edildiği ve vahşi yaşam uzmanlarının olay yerine davet edildiği bilgisi paylaşılıyor.

Mercedes fabrikasına leopar alarmı
Mercedes fabrikasına leopar alarmı

 

Yaklaşık dört saat süren operasyonun ardından tespit edilen leoparın uyuşturucu iğne ile sorunsuz bir şekilde tesisten çıkartılıp yetkililer tarafından doğal ortamına bırakılmak üzere barınağa götürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

Olayla ilgili resmi bir açıklama da yayınlayan Mercedes cephesinin metninde; “Pazartesi sabahı Mercedes-Benz Hindistan tesislerinde çok özel bir konuğumuz vardı. Üretim tesisine giren leopar, yerel polis ve uzman ekiplerin hızlı desteğiyle kurtarıldı. Şirketin tüm çalışanları bu süreçte daha önce belirlenmiş olan güvenlik protokollerine göre tahliye edildi. Yerel yetkililere hayvanın güvenli bir şekilde kurtarılmasına yönelik çalışmaları için teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Bu olay Hindistan’daki halk için alışılmışın dışında bir durum sayılmıyor. Leopar saldırıları geride bıraktığımız 2021 yılında da ülkenin farklı yerlerinde gerçekleşmiş ve bu olaylarda can kayıpları da kayıtlara geçmişti.

Bu sitede ve bağlantılı sayfalarında yer alan içerikler; tamamen veya kısmen LOG’un yazılı izni olmadıkça kaynak gösterilerek veya alıntı yapılarak dahi kullanılamaz, çoğaltılamaz ve değiştirilemez. 

Kaynak: LogComTr


 

Yorumlar