Mercedes elektrikli araç satışıyla kaybını giderecek

Mercedes geçen yıl yaşadığı satış kaybını elektrikli araçlarla gidermeyi planlıyor. Öte yandan elektrikli araçların üretimine ağırlık veren marka, bazı araçlarının makyajını da değiştiriyor. Marka ayrıca spor araçlarında da iddialı geliyor.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes satış kaybını elektrikli ile giderecek

Mercedes-Benz CEO'su Ola Kaellenius, perşembe günü düzenlediği basın toplantısında, Mercedes-Benz'in 2022'de elektrikli araç satışlarını ikiye katlamayı ve elektrikli otomobil ayak izini dünya çapında ilgili pazarlarda genişletmeyi hedeflediğini açıkladı.

Finans Direktörü Harald Wilhelm ise, belirsiz jeopolitik gelişmeler, devam eden koronavirüs salgını ve bazı hammadde fiyatlarındaki önemli artış dahil olmak üzere, otomobil üreticisinin bu yıl yüzleşmesi beklenen bir dizi zorluğu sıraladı.

Wilhelm, Mercedes-Benz'in yarı iletken tedarikçileri ile olan ilişkisini sıkılaştırmak için somut tedarik miktarları üzerinde anlaşmak, kaynak tabanını büyütmek, planlama döngülerini genişletmek ve güvenlik stokları geliştirmek gibi adımlar attığını söyledi.

2021'e damga vuran çip krizi nedeniyle birçok marka üretimlerde aksamalar yaşadı ve bu durum satışlara da yansıdı.

Mercedes markasını bünyesinde bulunduran Daimler AG Grubu tarafından yapılan açıklamada, Mercedes Benz'in otomobil satışlarının geçen yıl 2020’ye göre yüzde 5 düşüşle 2 milyon 54 bin 962’ye gerilediği duyurulmuştu.

Alman üreticinin bataryalı elektrikli araç satışları ise geçen yıl yüzde 90,3 artarak 99 bin 301’e ulaştı.

MBUX SİSTEMİNİN DOKUNMATİK KONTROLCÜSÜ KAYIP

2022 yılı tarihe, dört silindirli motora sahip C63 ile geçecek. AMG'nin ürün gamında artık standart hale gelen bu üniteler, ilerleyen günlerde daha sık karşımıza çıkacak. Hatta şu anda baktığınız spesifik prototip de "dünyanın en güçlü dört silindirli motoru" olarak tanımlanan M139'u kullanıyor. Makyaj operasyonundan geçen A45, Kuzey Avrupa'da soğuk hava testlerine devam ediyor.

Araca dışarıdan baktığımızda daha ince far takımları ve yeni grafikler dikkatimizi çekiyor. Yine de asıl detaylar kabinin içerisinde. Her ne olduysa MBUX sisteminin dokunmatik kontrolcüsü kendisine yer bulamamış bu modelde. Kabinin düzenine bakılırsa bu prototipe has bir durum değil. Yani model gerçekten bu sisteme sahip olmayacak gibi görünüyor zira dokunmatik kontrolcünün yerine çeşitli düğmeler ve bardaklık eklenmiş.

Makyaj operasyonunun 2.0 litrelik üniteyi rahat bırakacağına inanıyoruz. Ünite şu haliyle 420 bg güç ve 500 Nm tork sunabiliyor AMG A45 S içerisinde -ki AMG ekibi bu rakamı oldukça yeterli buluyor. C-Serisi'nin kullanmaya başladığı elektrikli turboları ise A-Serisi ailesinde görebileceğimizi pek sanmıyoruz. Yine de bazı iddialar, yarı hibrit bir motor üzerinde yoğunlaşıyor. 

Şimdilik net bir şey söylemek zor fakat Mercedes bu yıl içerisinde A-Serisi ailesinin tamamını makyajlamış olacak. Uzun bir aradan sonra modellerin ilk kez ABD topraklarına gitmeyeceğini de belirtelim. 

MERCEDES YARIŞ ARABASINDA DA İDDİALI

Mercedes, üç günlük testte toplam 1837 km mesafe tamamladı ve bu da yaklaşık altı yarışlık bir mesafeye denk geliyor. Motor tarafında da yine en çok mesafeyi 21 GP Mercedes kaydetti.

Alman üretici, testlerin en hızlı zamanına imza atarken, Andrew Shovlin'den pozitif açıklamalar geldi.

Caption

 

Shovlin, "Haftanın gidişatından gerçekten çok memnunuz. Üç gün için yoğun bir program planlamıştık ve hem araç hem de güç ünitesinde iyi bir ilerleme kaydederek, ana öncelik taşıyan konularla ilgilenmeyi başardık."

"Brackley ve Brixworth'teki ekibimiz, W13'ü piste çıkarmak için çok büyük çaba harcadılar ve bu nedenle önemli bir sorun yaşamadan 1800 km mesafe kat ettiğimizi görmek ve hız açısından iyi bir konumda olmak herkes için oldukça tatmin edici."

"Son birkaç gün içerisinde çok fazla şey öğrendik ve Bahreyn öncesinde gözden geçirilmesi gereken çok fazla veri var. Gelişim oranı, tüm takımlar için çok yüksek olacak ve burada iyi bir noktada olsak bile  şu anla ilk yarış arasında rakiplerimizin çok fazla performans bulabileceğini unutmamalıyız."

"Şimdi önümüzdeki birkaç gün içerisinde sürücülerimizle beraber simülatörde çalışmalar yapacağız. Hem tek tur hem de uzun sürüşlerdeki dengeyi geliştirmek için yapacak çok işimiz var."

"Bahreyn, soğuk Barselona pistinden çok farklı bir pist ve umarım belirlediğimiz alanlarda ilerleme kaydedip, kış test programımıza yaptığımız umut verici başlangıcın üzerine daha fazlasını ekleyebiliriz." dedi.

Kaynak: Ajanslar / Motorsport


 

Yorumlar