Mercedes arabalarında yangın riski

Mercedes arabalarında tespit edilen potansiyel yangın riski nedeniyle yüzbinlerce araç geri çağrıldı.

Google Haberlere Abone ol
Mercedes arabalarında yangın riski

Mercedes-Benz, potansiyel bir yangın riski nedeniyle dünya çapında yaklaşık 250 bin aracını geri çağıracak. Alman otomobil üreticisi, bu önemli kararı ihtiyati bir tedbir olarak aldığını duyurdu. Almanya Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi'ne göre, geri çağırma kararı 37 bini Almanya'da olmak üzere, global ölçekte gerçekleştirilecek.

ETKİLENEN MODELLER

Geri çağırma işlemi, Mercedes-Benz'in 2023 yılı üretimi olan AMG GT, C-Serisi, CLE, E-Serisi, EQE, EQS, GLC, S-Serisi ve SL modellerini kapsıyor. Alman haber ajansı DPA'nın raporuna göre, otomobil devi söz konusu modellerdeki belirli parçaları ücretsiz olarak değiştirecek.

DEĞİŞİM SÜRECİ VE SÜRESİ

Mercedes-Benz, etkilenen araç sahiplerine yönelik planlanan değişim işlemlerinin ekipmana bağlı olarak 2 ila 5,5 saat arasında süreceğini bildirdi. Karar, müşterilere olası bir riskten korunma ve araçlarının güvenliğini artırma fırsatı sunuyor.

MERCEDES-BENZ MÜŞTERİLERİNE ÖNEMLİ BİLGİLENDİRME

Mercedes-Benz, geri çağırma işlemi kapsamında etkilenen araç sahipleriyle doğrudan iletişime geçerek, gerekli bilgilendirmeleri yapacak ve değişim işlemleri için randevu verecek. Otomobil sahipleri, bu süreçte herhangi bir maliyetle karşılaşmayacaklar.

Alınan karar, Mercedes-Benz'in müşteri güvenliğine verdiği önemin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor. Şirket, olası herhangi bir riski önlemek adına proaktif tedbirler almaya devam edeceğini belirtti.

Yorumlar