Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert tepki

Meral Akşener, 2019'da destek vererek seçtirdiği belediye başkanları İmamoğlu, Yavaş ve Böcek'e sert tepki gösterdi. Akşener, söz konusu belediye başkanlarının kendilerine yönelik her türlü ahlaksızlığı yaptığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener'den İmamoğlu ve Yavaş'a sert tepki

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’da katıldığı iftar programında eski ortağı CHP ile hesaplaşmasını sürdürdü.

Meral Akşener, Antalya’daki ve İstanbul’daki belediye meclis üyelerinin CHP’nin baskısıyla istifa ettirildiğini ve pazarlıkların en çirkininin Ankara’da olduğunu anlattı. Akşener, CHP’li belediye başkanlarının desteğe ihtiyacı olduğu dönemde ise yanlarında olduğunu belirterek şunları söyledi:

“2019 yılında Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş istifayı bastığı CHP’den yeniden aday olması engellendiğinde, yanında biz vardık. 2020 yılında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in hastalığını fırsat bilip, ayağını kaydırmak isteyenlerin karşısında bir tek biz vardık. 2022 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hapis cezası haberini aldığında Saraçhane’ye koşan bir tek biz vardık”

İYİ Parti lideri, söz konusu isimlerden saygı görmediğini aksine kendisine ihanet edildiğini belirterek, “Ama heyhat bugün geldiğimiz noktada aldığımız karara saygı göstermek yerine hepsinin teker teker hainlik ettiği de maalesef biz olduk. İYİ Parti oldu” ifadelerini kullandı.

Meral Akşener, ‘dünün mağdurları bugünün zorbaları oldu’ benzetmesinde bulunduğu konuşmasına, “Biz onlardan saygı bekledik onlar bizi parya gördü, biz onlardan ahlak bekledik onlar bize her türlü ahlaksızlığı yaptı” sözleri ile sürdürdü. İYİ Parti'nin oylarını yükseltmek adına sert sözler kullanan Akşener, Malcolm X'in 'İki tür köle vardır' ifadelerinden de alıntı yaparak, "Mansur Yavaş, CHP Genel Merkezi’nin ev kölesi olmuştur. Sahibine itaat eden Mansur Yavaş artık tam olarak budur” dedi.

Yorumlar