Meral Akşener kim iftira attı? Fosforlu Meral kim dedi?

Meral Akşener hakkında kim "Fosforlu Meral" ifadesini kullandı, kim dedi bunu? Vatandaşlar bu anlamsız tartışmalar üzerine Meral Akşener'e kim iftira attı şeklinde merak etmeye başladı.

Google Haberlere Abone ol
Meral Akşener kim iftira attı? Fosforlu Meral kim?

Fosforlu Meral ifadesi siyaset dünyasına bomba gibi düştü. Meral Akşener, partisinin grup toplantısında açtı ağzını yumdu gözünü. Kendisine fosforlu Meral denildiğini ileri süren Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP Genel Başkanı Bahçeli'yi hedef aldı. Peki, Fosforlu Meral kim dedi? Bu ifadeyi kim kullandı? Meral Akşener kim iftira attı?

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisine fosforlu Meral denildiğini ileri sürerek partisinin grup toplantısında sert çıkıştı.

Akşener hakkında Twitter'da kim veya kimler olduğu bilinmeyen küçük bir grup tarafından "Fosforlu Meral" ifadesi kullanılarak etiket açılmıştı. 

Kim tarafından açıldığı belil olmayan etiket konusunda konuşan Akşener, kendisine aslında kimin "fosforlu Meral" dediğini ilk kez açıkladı.

Akşener, kendisine yönelik "Fosforlu Meral" ifadesini kullanan ilk kişinin MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu ileri sürdü. 

Akşener, Bahçeli'nin bu ifadeyi 5 yıl önce kendisi için kullandığını söylemişti. 

Akşener dünkü grup toplantısında "Fosforlu Cevriye" ifadesinin hikayesini şöyle anlatmıştı: 

"Geçen hafta, 'Fosforlu Meral' diye bir tag çalışması yapıldı. Ama bu tag’ın nereden geldiğini, niçin geldiğini 5 yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler" diyen Akşener, MHP lideri Devlet Bahçeli ile 5 yıl önce gittiği Konya'da üst kurul delegelerini çağırarak kendisine burada 'Fosforlu Cevriye' dediğini anlattı. "Konyalı iki çok genç üst kurul üyesi, bunu tam da kastedildiği manada “Fahişe” olarak algıladılar ve ağlayarak bana geldiler" diyen Akşener, sözlerinin devamında yaşananları şöyle kaydetti:

"Bu korkakların bu açıkça dürüstçe mücadele edemeyen korkakların yüzlerine ayna tutmaktır amacım. Geçen haftai, önünüze bakmayın utanıyorsunuz biliyorum, fosforlu Meral diye bir tag çalışması yapıldı. Bu tag'ın nereden niçin geldiğini beş yıl evvel yol yürüdüğümüz arkadaşlarımız bilirler. Bahçeli, Konya'dan üst kurul delegelerini çağırdı ve orada bana 'Fosforlu Cevriye' dedi. Konyalı iki genç delege bunu tam da kast edildiği manada fahişe olarak algıladılar ve ağlayarak bana geldiler. Ben onlara kast ettikleri gibi olmadığını izah etmeye çalıştım. 47 doğumlu sayın Bahçeli'nin hepimizin geçmişte abi dediğimiz Bahçeli, o çok genç çocukların gözünde yerle bir olmasın diye 'Fosforlu Cevriye'nin 'fahişe' olmadığını, sert eli sopalı bir kadın olduğunu söylemek zorunda kaldım. Ben onu korurken gelip giden herkese kahkahalar içinde tam bir yıl boyunca bunu söyledi.

Sonra sistem yürümeye başladı, 19 Haziran'da bir kongre yaptık. Ondan sonra benim 9 aylık erkek torunuma hem de nikâh şahidi olduğu oğlumun çocuğuna nesebi gayri sahih dedi. Bunu ifşa ettim ben, birilerinin üzerine yıkıldı. Celal Adam isimli İstanbul milletvekili ve 50 doğumlu bu şahıs döndü hepimize bana, buradaki herkese sizin analarınız belli babalarınız belli değil dedi. Burada bir şeye dikkat çekmek istiyorum ben. Bu nasıl bir şuur altıdır, bu nasıl bir psikolojidir. Metin Bey mahkemeye verdi. Hâkimler o ara Erdoğan'la el sıkışmışlardı ve hâkimler beraat verdiler. Bu devam etti. İsmet Büyükataman isimli bir yaşam formu başından itibaren bana Türk filmlerinden, ki Bahçeli çok meraklıdır, hep o tuhaf Türk filmlerinin tuhaf karakterlerinin isimlerini kullandı.

Kereste gibi yaşam formlarına, erkek demeye midem kalkıyor. Onların yüzünün iğrenç olduğunu, her birinin ne kadar korkak olduğunu göstermeye beni vesile kıldın. Sana şükürler olsun Allah'ım. Bu yaşam formlarının eşlerinin suratına nasıl baktığını merak ediyorum.

Madem cumhurbaşkanısın eyvallah bu ülkedeki her kadının namusunun şerefinin garantisi sensin. Can güvenliğinin can güvenliğinin garantisi sensin. Garantisi sensin derken neyi kast ediyorum hakimlerdir savcılardır. Ama sen destek verdin. Trollerin destek verdi. Hepinizi Allah'a havale ediyoruz. Bugün olmazsa Allah'ın önünde hesaplaşacağız sizlerle. Bir kadına bu manada namusu şerefi üzerine iftira atmanın Kuranı kerimde hangi ayetlerle lanetlendiğini biliyorsun. Seni Allah'a şikâyet ediyorum sayın Erdoğan. Ölüm olsa da sonunda mücadele etmezsem namerdim. Öldürülsem de tek kişi kalsam da bu mücadeleden dönersem namussuzum, şerefsizim. Bu da Müslüman bir Türk kadınının yeminidir."

KİM NEDEN YAPTI?

Meral Akşener hakkındaki tag çalışmasının kim veya kimler tarafından neden yapıldığı ise bilinmiyor. 

 

Yorumlar