Memur ve memur emeklileri zammı belli oldu

Erdoğan açıkladı: Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilere yüzde 25 zam verilecek. Buna göre meslek ve dereceye göre memurların alacağı maaşlar haber detayımızda

Google Haberlere Abone ol
Zamlı memur maaşları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ATO Congresium'da "Sözleşmeliye Kadro Şöleni" programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Memur maaşları hakkında açıklama yapan  Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum" dedi.


İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar...

Memur-Sen konfederasyonlarının değerli mensupları, saygıdeğer misafirler sizleri en kalbi duygularımla selamlıyorum. Sözleşmeliye kadro şöleni programı vesilesiyle sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum. Sizlerin şahsında kamu görevlilerimizin tamamının miladi yılını tebrik ediyor, hayırlı, huzurlu bir yıl diliyorum.

MEMURA YÜZDE 25 ZAM KARARI

Dünyanın her ülkesinde ürün satan, bölgesinin üretim üssü olarak görünen bir ülke konumuna geldik. 2023 senesini ihracatta da hedef büyüttüğümüz bir sıçrama tahtası yapmak istiyoruz. Aralık ayı tüketici enflasyonu yüzde 1,18, bir önceki Aralık ayına göre yüzde 64,52 olarak açıklandı. İnşallah önümüzdeki aylarda enflasyondaki düşüş seyrinin devam edeceğini göreceğiz. Enflasyon oranlarının belli olması memur ve emekli maaşlarının da şekillenmesi anlamına geliyor. Memur maaşlarında yüzde 87 oranında artış yapmıştık. Ayrıca ek gösterge gibi pek çok adımla kamu çalışanlarımıza ilave imkanlar sağlamıştık. Açıklanan 2022 enflasyon oranına göre kamu görevlilerin maaş artış oranı yüzde 16,48 olarak uygulanacaktır. SSK ve Bağ-Kur emeklilerinde ise bu oran yüzde 15,4 olarak ortaya çıkmıştır. Memur, memur emeklileri ve diğer tüm emeklilerimizin maaş artış oranını yüzde 25 olarak uygulayacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

Memur maaşları
2023 Memur Maaşları

 

MESLEK VE DERECEYE GÖRE 2023 MEMUR MAAŞLARI YÜZDE 30'A YÜKSELDİ

MAAŞLAR
YÜZDE 30 ARTIŞLA MAAŞLAR

 

 

 

Yorumlar