Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

- "Biz kadınların başörtülü başörtüsüz diye ayrıldığı dönemlerde bile, 'kadın insandır' düşüncesiyle hareket ettik. Hiç kimseyi kıyafetinden dolayı ayırmadık"

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın:

ANKARA (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Biz kadınların başörtülü başörtüsüz diye ayrıldığı dönemlerde bile, 'kadın insandır' düşüncesiyle hareket ettik. Hiç kimseyi kıyafetinden dolayı ayırmadık." dedi.

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen tarafından Kızılcahamam ilçesindeki bir otelde düzenlenen Kadın Komisyonları Teşkilat Eğitim Programı toplantısında konuşan Yalçın, kadın teşkilatlarının Türkiye'nin en güçlü teşkilatlarından olduğunu söyledi.

Teşkilatlarında öğretmen, doktor, hemşire, mühendis ve memur gibi önemli meslek gruplarının bulunduğunu belirten Yalçın, "Bu kadar değerli insanlar bizimleyken biz tabii ki güçlü olacağız. Haksızlıkların karşısında hep beraber dimdik duracağız." diye konuştu.

Kadınlara yönelik konuların ise hassas olduğuna işaret eden Yalçın, "Bu konulara dikkat edilmesi gerekiyor. Biz kadınların başörtülü başörtüsüz diye ayrıldığı dönemlerde bile, 'kadın insandır' düşüncesiyle hareket ettik. Hiç kimseyi kıyafetinden dolayı ayırmadık." ifadesini kullandı.

- "Tarihin yükünü taşıyan kişileriz"

"Biz tarihin yükünü taşıyan kişileriz. Biz ezik olamayız. Bize ders veremeyecek kişiler ders vermeye kalkarsa ona ağzının payını vermek bizim vazifemizdir." diyen Yalçın, şunları kaydetti:

"Teşkilat başkanlarımızdan istediğim şudur ki, moralini bozmadan, yorulmadan, 'şayet, fakat' diyerek, 'sizlerin arasında olmak isterdim fakat kalbim sizinle' diyerek söze başlayanlara karşı sabırlı olun. Moralinizi, istifinizi bozmayın, düzgün adımlarla hedefinize ilerleyin."

Yalçın konuşurken salondaki kadınlar da, "Mescid-i Aksa onurumuzdur" ve "ABD Ortadoğu'dan defol" sloganları attı.

Memur-Sen Kadın Kolları Komisyonu Başkanı Habibe Öçal ise teşkilat eğitimi için bir süreç başlattıklarını, bu süreçte daha canlı ve daha dinamik olmak hedefiyle emin adımlarla ilerleyeceklerini dile getirdi.

Bu kapsamda emeği geçen tüm teşkilat yönetici ve üyelerine teşekkür eden Öçal, kadınların ve gençliğin konumunu yükseltecek anlayışa sahip olduklarını, yaptıkları çalışma ve düzenledikleri eğitim toplantıları ile bu anlayışı daha da güçlendireceklerini kaydetti.

Öçal, ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanımasına da tepki göstererek, "Malatya, Diyarbakır, İstanbul, İzmir ne kadar bizimse, Bağdat, Halep, Musul, Kerkük, Mekke, Medine ve Kudüs de bizimdir." ifadesini kullandı.






Yorumlar