Memur Sen Genel Başkanı Yalçın:

- "Tarihin 100 yıl sonra yeniden dizayn edildiği bir süreçte krizin eşiğinde değil savaşın içindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Memur Sen Genel Başkanı Yalçın:

ÇANKIRI (AA) - Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Tarihin 100 yıl sonra yeniden dizayn edildiği bir süreçte krizin eşiğinde değil savaşın içindeyiz." dedi.

Yalçın, kentteki bir restoranda düzenlenen Eğitim-Bir-Sen İl Temsilciliğinin Genişletilmiş İl Divan Kurulu Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, ülke olarak sıkıntılı bir süreçten geçildiğini söyledi.

Geçmişte üç kıtaya hüküm süren ve adaleti temsil eden bir medeniyetin Anadolu coğrafyasına sıkıştırılarak sınırlarının belirlendiğini belirten Yalçın, şöyle devam etti:

"Yüz yıl önce İngilizler burayı cetvellerle çizdi. Yüz yıl sonra İsrail arka planda ve esas aktör, ön tarafta ihaleyi almış olan küresel emperyalizmin baş aktörü Amerika. Bizim 1946'da NATO'da beraber ittifak ettiğimiz ve NATO üyesi olarak güya beraber olduğumuz bir ülke. Yanı başımızdaki ülkede bin 300 tır terör örgütüne silah veren ve Hakkari'de 8 canımızı kaybettiğimizde bulunan silahların ABD menşeili olduğunun altının haberlerde çizildiği ülke."

Türkiye'nin çok önemli günlerden geçtiğine işaret eden Yalçın, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Hakikaten tarihin 100 yıl sonra yeniden dizayn edildiği bir süreçte krizin eşiğinde değil savaşın içindeyiz, içinde. Nedir hikaye? Hikaye şu. Yüz yıl önce yola çıkarken medeniyeti domine eden 5 şehrin etkisizleştirilmesi planı vardı. Ulus devletlere bölündü, 3 kıtayı domine eden, medeniyeti domine eden şehirlerden Kudüs teslim alındı, Bağdat çökertildi, Şam çökertildi, Kahire ipotek altına alındı ve İstanbul kaldı. Onun için Anadolu coğrafyasına ilişkin her türlü küresel operasyon peş peşe geliyor. Ülkede 2000'den sonra çeşitli vesilelerle yeniden ortalığı yıkabilir miyiz, karıştırabilir miyiz, yeniden darbe yapabilir miyiz diye her türlü yöntem sırasıyla sahaya sürülüyor. Bu fitnenin başlangıcı, 1946'da NATO'ya dahil olduktan sonra devletin içine çelik çekirdek olarak yerleştirilen gladyo yapılanmasıyla 10 yılda bir ensemizden tokatlandığımız gerçeğini artık çoluk çocuk herkes biliyor."

Yorumlar