Memur maaş artışı için geri sayım: 3 Ocak'ta belli olacak

Devlet memurları, sözleşmeliler ve emekliler için maaş artışı oranı, 3 Ocak'ta Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıklayacağı enflasyon verileri ile netleşecek.

Google Haberlere Abone ol
Memur maaş zammına iki gün kaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 3 Ocak Çarşamba günü saat 10.00'da Aralık ayı enflasyon verilerini açıklayacak. Veriler, devlet memurları, sözleşmeliler ve emeklilerin maaş artış oranının belirlenmesinde önemli bir rol oynayacak.

Kasım ayında Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) %3,28 artış gösterirken, Temmuz-Kasım dönemindeki toplam artış %33,66 oldu. Daha önce yapılan %6'lık zammın aşılması ve enflasyon farkı verilmesi zorunlu görünüyor.

2024-2025 yılları için Kamu Görevlileri Hakem Kurulu, memur maaşları ve memur emeklisi aylıklarına ilişkin toplu sözleşme kararı aldı. İlk altı ay için belirlenen %15'lik zam oranına, enflasyon farkı oranında ek zam yapılacak.

MAAŞ ÖDEMELERİ VE BEKLENTİLER

Memur, sözleşmeli ve memur emeklileri, zamlı maaşlarını ve enflasyon farkını 15 Ocak'ta alacaklar. SSK ve Bağ-Kur emeklileri de, yılın son altı ayındaki enflasyon oranına göre zamlı maaşlarını alacaklar.

Öngörülen artışla birlikte, en düşük memur maaşının 33 bin liraya çıkması bekleniyor. Belirlenecek artış, 65 yaş, engelli ve evde bakım aylıklarına da etki edecek.

ARALIK AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Enflasyon beklenti anketine göre, Aralık ayı için enflasyon beklentisinin ortalaması %3,19 olarak belirlendi. Yıllık enflasyon beklentisi ise %65,19 olarak tahmin ediliyor.

Yorumlar