Meltem Günay kimdir, TGRT'den neden ayrıldı? Kuş Uçuşu benzeri bir komploya mı kurban gitti?

Meltem Günay'ın TGRT Haber'den ayrılmasından sonra gözler, "kimdir, neden ayrıldı" sorularının cevabını aramaya başladı. Ünlü sunucunun ekrana kahve içtiği bardak nedeniyle kovulduğu ortaya çıktı. Meltem Günay kimdir, TGRT'den neden ayrıldı? Kuş Uçuşu benzeri bir komploya mı kurban gitti?

Google Haberlere Abone ol
Meltem Günay bir bardak yüzünden işinden oldu

Meltem Günay'ın TGRT ile yollarının ayrılması basın dünyasında şaşkınlıkla karşılandı. Haber sunumu esnasında masasında bulunan bardak nedeniyle işinden olan Günay'ın gerçekten kendi tercihiyle mi yoksa bir komplo sonucu mu kanaldan kovulduğu ise henüz bilinmiyor. Günay'ın bir bardak nedeniyle işinden olması akıllara "Kuş Uçuşu" dizisindeki entrikaları getirdi. Meltem Günay kimdir, TGRT'den neden ayrıldı? Kuş Uçuşu benzeri bir komploya mı kurban gitti?

MELTEM GÜNAY KİMDİR?

Meltem Günay, 6 Şubat 1978'de Bursa'da doğdu. Eğitimini Yeditepe Üniversitesi Reklamcılık Bölümü'nde tamamlayan Günay, spikerlik ve sunuculuk alanında eğitim aldı. 2017 yılında "En İyi Sabah Spikeri" ödülünü alarak, kariyerinde önemli bir başarıya imza attı​​.

TGRT HABER'DEN NEDEN AYRILDI?

Günay'ın TGRT Haber'deki görevine son verilmesinin nedeni, haber sunumu sırasında masasında bir Starbucks bardağı bulundurması oldu. TGRT Haber yönetimi, bu durumu herhangi bir firmanın örtülü reklamı olarak değerlendirip, Günay ve ilgili yönetmenin işine son verdi. Açıklamada, kanalın ilkelerine aykırı hareket edildiği ve bu nedenle iş akdine son verildiği belirtildi​​​​.

KURUMSAL TAVIR VE İLKELER

TGRT Haber, bu olayın ardından yaptığı açıklamada, Gazze ve Türk halkına karşı taşıdığı hassasiyetlere vurgu yaptı. Kurum, bu hassasiyetlere aykırı davranışları tasvip etmediğini ve bu tür eylemlerin yayın politikalarına uymadığını ifade etti. Bu durum, Günay'ın ve yönetmenin görevden alınmasında etkili bir faktör olarak gösterildi​​.

KOMPLO MU KURULDU?

Günay'ın sadece masasında yer alan bir kahve bardağı nedeniyle işinden olması akıllara son dönemlerin popüler dizisi "Kuş Uçuşu"nu getirdi. Dizide, ünlü bir sunucunun işinden olması için çevrilen dolaplar anlatılıyor. Söz konusu kahve bardağının başkası tarafından bilinçli olarak oraya yerleştirilmiş olabileceği ihtimalleri akla gelmiyor değil.

KUŞ UÇUŞU DİZİSİNDE BENZER SENARYOLAR

Kuş Uçuşu dizis, medya sektöründeki acımasız rekabeti, entrikaları ve ünlü bir sunucuya kurulan tuzakları konu alıyor. "Dizi, Ay Yapım tarafından Netflix için hazırlanan bir dram türündeki Türk internet dizisidir. İlk bölümü 3 Haziran 2022 tarihinde yayımlanmıştır ve yönetmenliğini Deniz Yorulmazer ile Koray Kerimoğlu üstlenmiştir. Meriç Acemi'nin yazdığı dizinin başrollerini Birce Akalay, Miray Daner ve İbrahim Çelikkol paylaşmaktadır​​.

Dizinin temel konusu, genç bir kadın olan Aslı'nın kariyer basamaklarını tırmanma çabası etrafında dönüyor. Aslı, geleneksel yöntemler yerine daha hızlı ve etkili olabilecek "kuş uçuşu" yolunu tercih ederek, kariyerinde hızla yükselmeyi hedefliyor. Dizi, Aslı'nın bu amacına ulaşıp ulaşamayacağını merak uyandıran bir şekilde işliyor​​. Aslı, amaçlarına ulaşabilmek için ünlü sunucu Lale'ye her türlü komplo ve tuzağı kuruyor. Ta ki Lale çok sevdiği içini kaybedinceye kadar.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorumlar