Melike Hatun Camisi açılış töreni

- TBMM Başkanı Kahraman: "Bu ezanlarımız susmayacak, devamlı inşallah ülkemiz daha ilerilere giderek, tarihten gelen misyonunun, görevinin şuur ve idraki ile daha da ötelere gidecektir" - Başbakan Yıldırım: "Ankara'nın yıllar önce sadece, göze çarpan Kocatepe Camisi vardı. Daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Cami, sonra Millet Camisi ve şimdi de Melike Hatun Camisi ile beraber Ankara camileriyle de artık gözüken, camileriyle anılan bir başkent haline geldi" - Başbakan Yardımcısı Bozdağ: "Ankaramıza böylesine muhteşem bir selatin camiyi kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum"

Google Haberlere Abone ol
Melike Hatun Camisi açılış töreni

ANKARA (AA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, "Bu ezanlarımız susmayacak, devamlı inşallah ülkemiz daha ilerilere giderek, tarihten gelen misyonunun, görevinin şuur ve idraki ile daha da ötelere gidecektir." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen Ulus'taki Melike Hatun Camisi'nin ibadete açılış töreninde konuşan Meclis Başkanı Kahraman, mübarek cuma gününde Ankara'nın bir mabet-i eser daha kazandığını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Böylesi eserlerin devletlerin tapuları olduğunu aktaran Kahraman, "Bu eserler, devletimizin ilelebet payidar olması için vurulmuş birer damgalardır. Ankaramız, muhterem Cumhurbaşkanımızın önderliğinde ve onun gayretiyle çok büyük eserlere camilere, ibadethanelere kavuştu. Allah razı olsun. Kendisine daha nice eserler, hizmetler nasip olsun niyazında bulunuyorum." diye konuştu.

İstiklal Marşı şairi Mehmet Akif Ersoy'un, "Bu ezanlar ki şehadetleri dinin temeli / Ebedi, yurdumun üstünde benim inlemeli" dizelerini aktaran Kahraman, "Bu ezanlarımız susmayacak, devamlı inşallah ülkemiz daha ilerilere giderek, tarihten gelen misyonunun, görevinin şuur ve idraki ile daha da ötelere gidecektir. Bütün emeği geçenlere, teknik ekibe, bütün çalışanlarına teşekkürlerimizi tekrar sunuyorum. Cenabıhak nice güzel günlere kavuştursun." ifadelerini kullandı.

- Başbakan Yıldırım

Başbakan Binali Yıldırım ise vatandaşların cuma günlerini kutlayarak, Ankara'ya, Ulus'a çok yakışan, güzel bir eserin, Melike Hatun Camisi'nin açılışında bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bu camide yapılacak ibadetlerin, hayırların, kabul olması dileğinde bulunan Başbakan Yıldırım, şöyle devam etti:

"Ankara'nın yıllar önce sadece, göze çarpan Kocatepe Camisi vardı. Daha sonra Ahmet Hamdi Akseki Cami, sonra Millet Camisi ve şimdi de Melike Hatun Camisi ile beraber Ankara camileriyle de artık gözüken, camileriyle anılan bir başkent haline geldi. Özellikle Ankara'nın kalbinde, Ulus'ta, Gençlik Parkı'nın hemen yanında yapılan bu caminin başlangıçta yapımına teşvik eden, ön ayak olan Sayın Cumhurbaşkanımıza sizler adına teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum."

Güzel bir eserin meydana getirildiğini söyleyen Yıldırım, bu eserin vücut bulmasında katkısı, emeği, hayrı olan ve bu caminin yapımında projesinin hazırlanmasında emeği geçen herkese teşekkür etti. Yıldırım, "Mevlam, bu camide, yüce dinimizi en güzel şekilde yaşamayı bütün müminlere ve bizlere de nasip etsin." dedi.

- Başbakan Yardımcısı Bozdağ

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ da cuma vaktinde, Ankara için son derece önemli olan Melike Hatun Camisi'nin açılışının yapıldığını belirterek, caminin, Ankara başta olmak üzere, bütün millete hayırlı olmasını diledi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Caminin Ankara'ya kazandırılmasının Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı doğrultusunda başlatılan çalışmalarla olduğunu aktaran Bozdağ, "Bu vesileyle Ankaramıza böylesine muhteşem bir selatin camiyi kazandıran Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum." diye konuştu.

İslam dininin doğru anlatılması, doğru öğretilmesi, doğru yaşatılması ve yaşanması konusundaki çalışmalara verdiği destekten dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür eden Bozdağ, Gençlik Parkı'nın yanı başında, hastaneler bölgesinde, çok önemli bir yerde vatandaşların cami ihtiyacını karşılayan bu eserin, asırlarca bu beldenin Müslüman bir belde olduğunun burada Müslümanların var, bir ve hür olduğunun sembolü ve nişanesi olacağını ifade etti.

Bozdağ, "Rabbim mabetlerimizi mahzun bırakmasın, ezanlarımızı dindirtmesin ve bu büyük eserleri ve mabetleri cemaatsiz bırakmasın" şeklinde de dua etti.



Yorumlar