Melik Yiğitel kimdir, nereli? Melik Yiğitel hangi partiden?

Melik Yiğitel, CNN Türk televizyon kanalında genellikle Hande Fırat'ın sunduğu programa yorumcu olarak katılarak gündeme dair konularda önemli tespitleriyle gündeme geliyor. Peki, Melik Yiğitel kimdir, nerelidir?

Google Haberlere Abone ol
Melik Yiğitel kimdir, nereli? Hangi partiden?

Melik Yiğitel kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Yiğitel CNN Türk'ün daimi yorumcuları arasında bulunuyor. Hande Fırat'ın sunduğu progragramın müdavimlerinden olan Yiğitel, muhaliflerin hoşuna gitmeyecek yorum ve tespitleriyle sık sık gündemde yer alıyor. Melik Yiğetil biyografisi ve özgeçmişi onu tanımak isteyenler tarafından sık sık araştırılıyor. İşte Melik Yiğitel kimdir, hangi partiden, nereli aslen, nerede doğdu, kaç yaşında, eşi kim, evli mi sorularının cevapları:

MELİK YİĞİTEL KİMDİR? HANGİ PARTİDEN?

Melik Yiğitel, CNN Türk ekranlarında yayınlanan tartışma programlarının yanı sıra son dönemlerde Haber Global ve benzeri kanallarda da yorumlarıyla yer alıyor. 

Melik Yiğitel kimdir, nereli aslen, nerede doğdu, kaç yaşında, eşi kim, evli mi?
Melik Yiğitel kimdir, nereli aslen, nerede doğdu, kaç yaşında, eşi kim, evli mi?

 

48 yaşında olan Melik Yiğitel Türk basınında başarılı gazeteciler arasında yer alan bir isimdir. Başarılı gazeteci Gazi Üniveritesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon Sinema bölümünde tahsil görmüş ve hemen ardından 1995 yılında mezun oldu. 

Başarılı gazeteci mezun olduktan sonra meslek hayatına Ulusal Basın Ajansı'nda başladı. 

Melik Yiğitel kimdir, nereli aslen, nerede doğdu, kaç yaşında, eşi kim, evli mi?
Melik Yiğitel kimdir, nereli aslen, nerede doğdu, kaç yaşında, eşi kim, evli mi?

 

Başarılı gazeteciliğiyle kısa sürede HBB Televizyonu ve Kanal D’de çalışma fırsatı bulan Yiğitel, bu kurumlarda muhabir olarak çalışmış, ve daha sonra 2002 yılından 2007 yılına kadar Türkiye'nin en çok izlenen kanallarından biri olan Show TV'de haber müdürlüğü görevini yürüttü.

Melik Yiğitel kimdir, nereli, kaç yaşında?
Melik Yiğitel

 

Televizyon programları ile tanınmaya başlayan usta gazeteci şimdiye kadar Düşünce Kulübü, Son Baskı, Yeni Türkiye ve Siyaset 24 gibi bir çok programı hazırlayıp sunmuş ve büyük beğeni toplamıştı.

Usta sunucu ve gazeteci olan Yiğitel şuan 24 TV Ankara Haber Müdürlüğü görevini yürütmektedir. Yiğitel aynı kanalda Kulis programını hazırlayıp sunmaktadır.

Melik Yiğitel, CNN Türk, Habertürk ve benzeri kanallardaki tartışma programlarında yaptığı yorumlarla dikkatleri üzerine çeken isimlerden birisidir. 

Yaptığı tarafsız yorumlar genel olarak hükümet yanlısı bir gazeteci olduğu yorumlarına neden olsa da, yaptığı yorumlarda muhaletefetin yanlışlarının altını çizmesi bu tür yorumlara neden oluyor. 

Melik Yiğitel, özellikle siyasi konularda muhalefet partileri ve temsilcilerinin pek de sevmediği yorumlar ve tespitlerde bulunarak, bazen linç girişimlerine de maruz kalan bir isimdir. 

Ancak aslında Yiğitel'in dinleyenler, yaptığı yorumlarda hamasetten ziyade gerçekten de muhalefetin eksik yönlerini ortaya koyan tespitlere yer verdiğini görüyor. 

GÖNÜLLÜ TARFİK POLİSİ OLMUŞTU

Melik Yiğitel renkli kişiliğiyle de bilinen ve tanınan bir gazeticidir. Bir keresinde, Başbakan Binali Yıldırım'la birlikte önce Singapur'a sonra Vietnam'a giden gazeteciler arasında yer alan Yiğitel, Vietnam'da gönüllü trafik polisliği yapmıştı. Vietnam'da trafiğin yüzde 80'i motosikletlerden oluşuyor ve trafikte hiçbir kural yok. Öyle ki hiçbir kural olmadığı için Vietnam'a giden Türk gazeteci ekibini konsolosluk karşıdan karşıya geçerken çok dikkatli olmaları konusunda uyarmış. 

Bu kuralsızlık Türk gazetecilerin karşıdan karşıya geçmek için uzun süreler beklemesine neden olurken, beklemekten sıkılan Melik Yiğitel, kendini yola atıp motosikletlileri durdurmayı başarmış. Trafiği durdurmakla kalmayan Yiğitel gönüllü trafik polisliği yaparak yayaların karşıdan karşıya geçişlerini de sağlamış.  

Melik Yiğitel en son eski Cumhuriyet Savcısı Ruşen Gültekin ile sert tartışmaları üzerine gündeme gelmişti. İkilinin CNN Türk ekranlarındaki tartışması günlerce konuşulmuştu. Ruşen Gültekin, Melik Yiğitel'i "cehaletle" suçlamaya kalkışınca Yiğitel'in tepkisi sert olmuştu. 

Yiğitel, siyasi düşünce olarak AK Parti yanlısı bir görüş içerisindedir.


 

Yorumlar

Hasan Ben küçük bir kaç kıran altın aldım ama bu kür yüzünden battım benimgibi olanlar ne yapsın bunu da dile getirin devamlı sizleri takip ediyorum selamlar
Saban saçmalama geldikleri gibi gitsinler
misafir en azindan ulkesine kufretmiyor
Metin yüksel Başarılı gazeteci görmesek hakikaten bize yutturacaksınız. İktidarı her daim öven hiç kimseye gazeteci denemez.
hakses baba ayıp herkesin yakınları ve ailesi var.olmadı.izleyici olarak çok yanlış buluyorum.