Melih Gökçek'ten yeni 14 Ağustos iddiaları

Melih Gökçek, FETÖ'nün 14 Ağustos'ta muhtemel senaryolarına iki yeni tahminini daha ekledi

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek'ten yeni 14 Ağustos iddiaları
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, bir televizyon programına konuk oldu. Programda konuşan Gökçek, açıklamaları sırasında gönlünden AK Parti ile MHP’nin koalisyon yapmasının geçtiğini de söyledi. Yaklaşık 3 saat süren programda gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Gökçek, FETÖ’nün 14 Ağustos’a ilişkin ihtimal dahilinde olan iki ayrı planı olduğunu iddia etti. Gökçek şöyle konuştu: “Fuat Avni’nin abisi olduğu iddia ediliyor. Mustafa Koçyiğit. ‘14 Ağustos 2016’da tekrar görüşmek dileğiyle, Hoşçakalın’ diye tweet atmış. Bir de Mevlana Üniversitesi bir tweet atıyor. ‘40 yıldır bin bir zahmetle ilmek ilmek örülen hizmet hareketinin bir kendini bilmez tarafından yıkılacağını mı sanıyorsunuz, bekleyin. 14 Ağustos’ta görüşmek üzere’ diye. Böyle tarihler veriliyor."

KASET YA DA DEPREM

İhtimallerden birincisini; “Yeniden montajlı kasetler sürüp, gündem oluşturmaya çalışacaklar. Bunların montaj olacağı yüzde de bir milyon yani” sözleriyle açıklayan Başkan Gökçek, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun montajlı ses ve görüntü kayıtlarının yer aldığı videoları yayınladı. Orjinallerinden ayırt edilemeyecek kadar ustaca yapılmış kayıtların izlenmesinin ardından Başkan Gökçek, “Gördünüz ayırt etmeniz mümkün mü? 17 -25 Aralık kasetleri de böyle. Çıkacak kasetler yüzde bir trilyon montaj kasetler olacak. Mesela ses bandı da yayınlayabilirler. Lütfen Sayın Kılıçdaroğlu alınmasın, tenkit etmek için değil ama netice itibariyle montajların nasıl olduğunu göstermek için bunları yayınladım. Ben bunları internetten buldum” dedi.

14 Ağustos’a ilişkin ikinci ihtimali de “Çok enteresan bir mesele” olarak nitelendiren Başkan Gökçek, Gülen’in “Marmara’da deprem olacağı”na yönelik söylediği iki ayrı video kaydı da yayınlatarak şunları söyledi: “Ben olacağına inanmıyorum da ama bunu zorlayan görüntüler bunlar. FETÖ’cüler arasında yapılan propagandaya göre söylenmek istenen şu; daha önce Gölcük’te deprem oldu. Bunun nedeni internete girerseniz buradaki bir fay hattının özellikle İsrail ve Amerika tarafından bir deneyle patlatılması olarak ifade ediliyor. Nedir bu? Hatırlıyor musunuz Marmara depreminde bir ateş topunun yukarı yükseldiği herkes tarafından söylendi. Bununla ilgili bant da var. Fayların içerisinde biriken gazlar ve benzerleri bir anda düşük frekanslı elektromanyetik ışınla patlatılıyor ve deprem meydana geliyor. Amerikalılar bunu Alaska’daki araştırma üstlerinde geliştiriyorlar. Amerika, Kuzey Anadolu fay hattından elde edeceği bulguları California fay hattında görmek istiyor. Ama çok gizli risk taşıdığı için İsraillilere veriliyor iş. Gölcük’te de bir rütbe töreni var o dönemde. Bu törene ilk defa İsrailliler geliyor. Burada bir deneme yapmaya geliyorlar. Ama makineleri patlıyor ve deprem meydana geliyor. Bunu tartışıyorlar. Bu tip 4 patlama olmuş dünyada. Bir alev topu yükselmiş yukarıya doğru. Bu alev topu ancak bir patlama olursa söz konusu olabiliyormuş. Normal gerçekleşen hiçbir depremde bu patlama olmuyor. Ama 4 yerde bu oluyor. Ruslar da bu denemeleri yapıyor. Bu suretle tetikleme yaparak belli depremleri meydana getirdikleri iddia ediliyor.”

 

Yorumlar