Melih Gökçek'in yerine seçilecek isim için 'temayül' yoklaması

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına seçilecek yeni isim için AK Parti'de temayül yoklaması yapılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Melih Gökçek'in yerine seçilecek isim için 'temayül' yoklaması

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Melih Gökçek'in yerine gelecek isim için AK Parti Genel Merkez'de 7 sandık kuruldu. "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı olarak kimi görmek istersiniz" sorusuna yanıt arandığı oylama işleme sona erdi. Çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Belirlenen isim Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'ne gönderilecek. Belediye Meclisi'nde gerçekleşecek oylama ile de Gökçek sonrası Ankara'nın yeni belediye başkanı belli olacak.

Toplantının açılışında konuşan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu  Genel Başkan Yardımcısı Kaya, Hakkari ve Diyarbakır'daki operasyonlarda şehit  düşen askerlere Allah'tan rahmet, ailelerine de başsağlığı diledi. Ankara'nın siyasetin, büyük kararların ve icraatların hayata  geçirildiği önemli bir merkez olduğunu vurgulayan Kaya, "Bu merkezimize bugüne  kadar hizmet eden bütün kardeşlerimize teşekkür ederken başta Melih Gökçek  kardeşimiz olmak üzere, bu şehirde kimin bir hayrı varsa Allah onlardan razı  olsun. Melih Bey'e de bundan sonraki hayatında başarılar diliyorum." ifadesini  kullandı.

Kaya, AK Parti'nin bir reform partisi olduğuna değinerek,  "Belediyelerde bir değişimden bahsediyoruz. Halkımızın bugüne kadar bize verdiği  kanaat, değerlendirmelerde bir değişimin, gelişimin, reformun işaret ışıklarını  yaktıklarını ya da taleplerini ilettiklerini gördük." dedi.
 
AK Parti'nin belediyelerle ilgili bugüne kadar birçok reform  yaptığını, "ülkeye daha çok hizmet gitsin" diye bin 800'den fazla belediyeyi  kapattığını ve bunların "memleket için daha iyi olacağı" anlayışıyla yapıldığını  anlatan Kaya, şöyle devam etti: "Seçilen her belediye başkanımızı takip etmekteyiz. 'Biz seçtik, hadi  Allah hayırlı etsin, 5 yıl sonra görüşürüz.' diye bir şey yok. AK Parti ailesi  olarak, yerel yönetimlerin, her belediye başkanımızın kurumsal olarak şehre ne  yaptıklarını, AK Parti adına ne vadettiklerini, bu vaatleri hangi takvimle nasıl  gerçekleştirdiklerini her yıl ölçüyoruz ve bakıyoruz, oturup konuşuyoruz. Her  yıl, her belediye başkanımızla ilgili anket yapıyoruz. Vatandaşlarımızın  talepleri ve beklentileri nedir, bu değerlendirmeleri belediye başkanımızla  paylaşıyoruz."
 
-

Yorumlar